Hlavní obsah

Abraham zajel i ve druhém dnu testů před sezónou dvanáctý čas

SEPANG

Motocyklový jezdec Karel Abraham zajel i v druhém dnu oficiálních předsezonních testů kategorie MotoGP na okruhu v Sepangu dvanáctý čas. Oproti předchozímu dni se brněnský závodník zlepšil o více než sekundu a snížil i odstup od nejrychlejšího.

Foto: Milan Malíček, Právo

Český motocyklista Karel Abraham s novým strojem Ducati.

Článek

Tím byl úřadující světový šampion Casey Stoner z Austrálie, který v úterý kvůli zablokovaným zádům ještě odpočíval. Tentokrát se tovární jezdec Yamahy jako jediný dostal s časem pod hranici 2:01 minuty. A to i přesto, že odjel jen 29 okruhů, což bylo výrazně méně než většina jeho soupeřů.

Abraham na ducati byl naopak opět nejpilnějším jezdcem. Absolvoval 66 okruhů a své maximum - 2:02,598 - předvedl v závěru v 52. kole. "Najezdili jsme toho opravdu dost, v jednu hodinu odpoledne jsme měli už 39 kol. Jinak to ale nešlo, museli jsme nabrat co nejvíc dat," uvedl Abraham v tiskové zprávě.

"Trošku mě mrzí, že se pořádně povedl vlastně jen jeden výjezd, ze kterého je i nejlepší čas. Motorka ještě pořád není perfektní, nefunguje úplně tak, jak bych si představoval. Musíme najít optimální nastavení mezi podvozkem a elektronikou, jedno ovlivňuje druhé víc, než jsme předpokládali," prohlásil český jezdec.

Navzdory rostoucí únavě doufá, že předvede zlepšení i ve čtvrtek. "Přece jen jsem toho dnes najezdil dvakrát víc než někteří jiní jezdci. Mám už i nějaké puchýře na rukách, takže to bude nepříjemné," dodal Abraham.

Reklama

Související témata: