Hlavní obsah

Bacha, klokan! Během tréninku MotoGP málem došlo k neštěstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká cena Austrálie se blíží. Motocykloví závodníci ze všech kategorií mají za sebou páteční tréninky a chystají se na sobotní kvalifikace. Úvodní trénink ve třídě MotoGP poznamenal jeden kuriózní moment, který ale mohl skončit velkým neštěstím. Španělskému jezdci Aleixi Espargaróvi totiž přes cestu přeběhl klokan.

Foto: @crash_motogp, Twitter

Aleix Espargaró se málem na trati srazil s klokanem.

Článek

Vítejte v Austrálii. Například ve formuli 1 se občas stane, že na trať zavítá nějaký zbloudilý zajíc, který riskuje svůj život kličkováním mezi vozy. Během motocyklového seriálu MotoGP, který tentokrát zavítal na australský ostrov Phillip Island, kde není nouze o divokou přírodu, došlo na poněkud větší zvířátko. Na trati se během úvodního tréninku totiž objevil klokan.

A mohl způsobit velkou patálii. Rozhodl se totiž vydat na průzkum v dost nevhodnou dobu, kdy se po trati řítili závodníci ve více než 200kilometrové rychlosti. Španělský jezdec Aleix Espargaró měl velké štěstí, že klokan wallaby, který je o něco menší a drobnější než jiné druhy klokanů, stihl přes zatáčku, ve které jel Španěl 218 kilometrů za hodinu, přehopsat dřív, než došlo ke srážce.

Klokan ještě chvíli korzoval po trati a pak zmizel v přírodě. Jezdec stáje Aprilia Racing se situací nenechal rozhodit a dojel si pro páté místo. Ve druhém tréninku si o dvě místa pohoršil. Snad si klokani k další návštěvě trati příště vyberou vhodnější dobu.

Reklama

Související témata:
Klokani