Hlavní obsah

Bautista vyhrál hlavní závod superbikového MS v Mostě, König nedokončil

Aktualizováno

Álvaro Bautista ze Španělska vyhrál dnešní hlavní závod mistrovství světa superbiků v Mostě a upevnil si vedení v šampionátu. Obhájce titulu, který si připsal jubilejní 50. výhru v seriálu, má aktuálně na druhého Turka Topraka Razgatlioglua náskok 74 bodů. Jediný Čech v seriálu Oliver König v domácím prostředí na vytoužený premiérový bodový zisk v sezoně nedosáhl. Ve sprintu, který ovládl Razgatlioglu, skončil po pádu v úvodu dvacátý, z odpoledního hlavního závodu po technických problémech odstoupil.

Foto: Profimedia.cz

Álvaro Bautista ze Španělska vyhrál hlavní závod superbikového MS v Mostě

Článek

"Byla to katastrofa, lepší bylo zůstat doma," řekl zklamaný König k průběhu celého víkendu. Nedařilo se mu totiž ani v sobotu. "A že za tím ani jednou nebyla jezdecká chyba? Takový je život. Jsme jeden tým a táhneme za jeden provaz. Udělá chybu jeden, udělají ji všichni," podotkl jezdec týmu Orelac Racing Movisio, který čtyři z posledních šesti závodů nedokončil po technických problémech.

V hlavním závodě se König dokázal po startu posunout na 17. místo, poté ale přišly problémy s motocyklem. "Začali mi vypadávat kvalty a ztrácel jsem. Pak měl jeden ze soupeřů vyvezl v zatáčce ven. Motorka ale začala zlobit od druhého třetího kola. Nakonec nešlo řadit," řekl König, kterého na startu přišel pozdravit i prezident Petr Pavel.

Bautista byl v dopoledním sprintu třetí, v hlavním závodě svedl skvělý souboj s Razgatliogluem. Oba se několikrát předjeli, světový šampion z roku 2021 ale šest kol před cílem z prvního místa upadl. Šestadvacetiletý Turek tak poprvé při závodech superbikového MS v Mostě nevystoupil na stupně vítězů.

Pro jubilejní superbikovou výhru si následně dojel osmatřicetiletý Bautista. Z boje o druhé místo vyšel po útoku v poslední zatáčce vítězně Danilo Petrucci z Itálie, třetí skončil Brit Jonathan Rea.

Šampionát superbikového MS bude mít nyní přestávku, další závody se konají 9. a 10. září ve francouzském Magny-Cours.

Závody mistrovství světa superbiků v Mostě:
Sprint:
1. Razgatlioglu (Tur./Yamaha) 15:22,383
2. Rea (Brit./Kawasaki) -1,203
3. Bautista (Šp./Ducati) -2,968
...20. KÖNIG (ČR/Kawasaki) -55,685.
Druhý závod:
1. Bautista 33:58,248
2. Petrucci (It./Ducati) -4,652
3. Rea -4,725
...KÖNIG nedokončil.
Průběžné pořadí MS:
1. Bautista 427
2. Razgatlioglu 353
3. Rea 251

Reklama

Související témata: