Hlavní obsah

Čeští plochodrážníci z pardubického semifinále do finále ME družstev neprošli

Čeští plochodrážníci se v druhém ročníku mistrovství Evropy družstev do finále nekvalifikovali. Pětice ve složení Jan Kvěch, Eduard Krčmář, Petr Chlupáč, Václav Milík a Daniel Klíma obsadila v semifinále v Pardubicích nepostupové třetí místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český jezdec Václav Milík (vpředu) a Bartosz Zmarzlik z Polska (vlevo) během Grand Prix 2019 na stadionu Markéta v Praze. Ilustrační foto.

Článek

Na stadionu ve Svítkově se mělo jet už v sobotu, ale kvůli podmáčené dráze byl závod odložen na dnešní dopoledne. Vítězství si suverénně připsalo Dánsko se 49 body, druhá skončila se 33 body Británie a o bod porazila český výběr. Beznadějně poslední skončila Ukrajina.

"Byl to super závod, jen škoda, že jsme nepostoupili. Trošku nám toho chybělo. Přivezli jsme pár nul, což znamená nepostup, ale snad to vyjde příští rok," řekl na facebooku Milík, jenž se postaral o 16 bodů českého družstva, ale v klíčové poslední rozjížďce ho porazil Brit Daniel Bewley.

Finále se pojede za týden v německém Strelsundu a účast měl díky tomu automaticky zajištěnou výběr pořadatelské země. Ze sobotního semifinále v Gdaňsku postoupilo domácí Polsko a z Pardubic Dánsko a také Británie, jež nasbírala více bodů než druhé družstvo z Gdaňsku Švédsko (31).

Mistrovství Evropy družstev na ploché dráze - semifinále v Pardubicích:
1. Dánsko 49 b.
2. Británie 33
3. Česko (Kvěch, Krčmář, Chlupáč, Milík, Klíma) 32
4. Ukrajina 6

Reklama

Související témata: