Hlavní obsah

Divoká karta pro Prahu? Drzý junior, nebo protřelý mazák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jan Kvěch o víkendu vstoupil do Grand Prix slibným dvanáctý místem a srdnatým výkonem, ale je tu další moment, který teď zajímá české fandy před pražským závodem, jímž bude 1. června pokračovat prestižní plochodrážní série. Komu bude přidělena divoká karta pro tenhle podnik, celkově čtvrtý díl tohoto ročníku GP?

Foto: www.speedway-prague.cz

Zaplněný pražský stadion, ilustrační foto

Článek

V posledních týdnech se výrazně rozjasnilo. Jsou prakticky jen dva adepti na to, že jejich jméno zazní ve čtvrtek při oznamování, kdo z jezdců doplní startovní listinu závodu. Bylo by velkým překvapením, kdyby to nebyl jeden z dvojice Václav Milík – Adam Bednář. Souboj generací…

„Chceme vybrat jezdce, který bude mít reálnou šanci zabodovat v závodě,“ hlásil dopředu zajímavé pro domácí publikum.

Koho přiřadit do startovky ke Kvěchovi, po letech prvnímu českému stálému účastníku GP, který během víkendového úvodu seriálu v Chorvatsku dlouho byl ve hře o semifinálovou osmičku, by mohl výrazněji napovědět pražský závod extraligy v polovině dubna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český jezdec Václav Milík (vpředu) a Bartosz Zmarzlik z Polska (vlevo) během Grand Prix 2019 na stadionu Markéta v Praze. Ilustrační foto

Třicetiletý pardubický Václav Milík si počínal mazácky, ztratil bod s Artjomem Lagutou, ale porazil hvězdného Slováka Martina Vaculíka.

Ke vzájemnému souboji s Bednářem ovšem při extraligovém závodě nedošlo. Šestnáctiletý mladík, pro něhož je Markéta domácí dráhou, dokázal drze míchat pořadím některých jízd, jeho dravost udivuje a láká do hledišť nejen domácí diváky.

Milík ovšem už na Markétě coby divoká karta potvrdil kvality, až na stupně dojel v roce 2017, ale též už dokázal vyhořet. V dalších závodech úvodu sezony v Británii a Polsku se mu daří střídavě.

Teenager Bednář tolik startů v tomhle roce nemá, ale coby členu akademie zaštítěné polským mistrem světa Zmarzlikem je mu připisována velká budoucnost.

Z dalších adeptů na divokou kartu jsou zmiňováni – ale jen okrajově – Daniel Klíma, Eduard Krčmář a Jan Macek. Spíše se některý z nich může objevit na jednom ze dvou náhradnických postů.

Ve čtvrtek bude obsazení pro Prahu odhaleno.

Kdo by měl podle vás dostat divokou kartu na 1. 6, pro pražský závod GP?
Adam Bednář. Už kvůli velké perspektivě
67,9 %
Václav Milík. Stále si drží dobrou výkonnost
29,9 %
Někdo jiný
2,2 %
Celkem hlasovalo 134 čtenářů.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.