Hlavní obsah

Dvojnásobná česká radost. Čermák vládl na startu MS v sajdkárkrosu

Hodně radosti českým barvám přinesl úvodní podnik mistrovství světa FIM v sajdkárkrosu. Obě jízdy v nizozemském Markelu totiž opanovala česko-nizozemská dvojice Ondřej Čech, Ettien Bax. Na další závod šampionátu do České republiky tak zamíří v roli lídrů mistrovství světa.

Foto: WSC_Sidecarcross_Media

Hodně radosti českým barvám přinesl úvodní podnik mistrovství světa FIM v sajdkárkrosu. Obě jízdy v nizozemském Markelu totiž opanovala česko-nizozemská dvojice Ondřej Čech, Ettien Bax.

Článek

Šampionát se rozjel po půlroční pauze. Čermák ve dvojici se čtyřnásobným mistrem světa Baxem v obou závodních jízdách potvrdil roli favorita. „Takový start je jako sen. Pro mě je to třetí vítězství v kariéře," neskrýval radost český závodník. Přiznal, že už přitom uvažoval o konci kariéry, nakonec však po nabídce od nizozemské hvězdy rozhodnutí přehodnotil. „Nabídka od Ettiena mi dává šanci splnit si dětský sen – stát se mistrem světa ve sportu, který miluji," dodal nadšeně.

Další závod šampionátu se pojede 21. – 22. května v Lokti and Ohří. Promotér seriálu MS FIM v sajdkárkrosu Martin Beňa neskrýval nadšení. Triumf českého závodníka je tou nejlepší pozvánkou. „Je fantastické, že do tohoto podniku nastoupí Ondřej Čermák jako člen vedoucí posádky šampionátu. Doufáme, že ho přijde podpořit řada domácích fanoušků na jeho cestě za vysněným titulem, který nabírá reálné obrysy," vykládal Beňa s tím, že si plně uvědomuje, že je sezona teprve na začátku. „Při domácím závodě se čeká fantastická atmosféra. Už se nemůžeme dočkat," dodal.

Odstartovalo rovněž mistrovství Evropy quadů, jehož úvodní podnik vyhrál úřadující šampión Kevin Saar z Estonska. Velkého úspěchu dosáhl teprve šestnáctiletý český jezdec Jan Brel, který v součtu tří závodních jízd vybojoval celkové sedmé místo z 27 účastníků.

MS FIM v sajdkárkrosu v Markelu (Nizozemsko)
První závod
1. Bax / Čermák
2. Veldman / Janssens
3. Varik / Kunnas
Druhý závod
1. Bax / Čermák
2. Varik / Kunnas
3. Wilkinson / Millard

Reklama

Související témata: