Hlavní obsah

Edwards doufá, že ho zlomenina o další závod MotoGP nepřipraví

SIlVERSTONE

Americký motocyklový jezdec Colin Edwards chce startovat ve víkendové Grand Prix Británie i se zlomeninou klíční kosti, která ho připravila o účast v nedělním závodu MotoGP v Barceloně.

Článek

Bývalý dvojnásobný mistr světa v kategorii superbiků se zranil v pátečním tréninku a lékaři mu zpevnili kost titanovou destičkou a třinácti šrouby. O dva dny později chtěl sedmatřicetiletý Texasan nastoupit do závodu, ale lékaři mu to nedovolili.

"Trochu mě to zklamalo, že mě nenechali jet, protože jsem byl na tu svou šňůru pořádně pyšný," uvedl Edwards, jenž od roku 2003 nevynechal jedinou Grand Prix MotoGP. "Nepamatuju se, kdy jsem naposledy zmeškal závod. Každopádně sledovat to v televizi mě nebaví, chci zase jezdit," řekl Američan, který je po pěti závodech v průběžném pořadí mistrovství světa třináctý o tři body za dvanáctým Karlem Abrahamem.

Nejbližší Velkou cenu určitě vynechá se stejným zraněním Dani Pedrosa. Španěl, který upadl v květnu v Le Mans a rovněž podstoupil operaci, musel oželet i domácí závod v Barceloně. "Dělal jsem, co se dalo, abych byl na Silverstone fit, ale nejsem na tom tak, abych se mohl vrátit a zaručit nějaký výsledek," uvedl průběžně čtvrtý jezdec MotoGP.

Reklama