Hlavní obsah

Exmistr světa Márquez se o víkendu ve Francii vrátí do MotoGP

Osminásobný motocyklový mistr světa Marc Márquez se o nadcházejícím víkendu ve Francii vrátí po třech vynechaných Velkých cenách k závodění. Třicetiletý Španěl dostal definitivně svolení po zlomenině záprstní kosti palce na pravé ruce. Jak uvedl tovární tým Honda na webu šampionátu, svůj zdravotní stav jezdec konzultoval se třemi různými lékařskými týmy.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Marc Márquez

Článek

Márquez se zranil na konci března při pádu v úvodním závodě sezony v Portugalsku, kde předtím vyhrál kvalifikaci a byl třetí ve sprintu. Po operaci nestartoval ve Velkých cenách Argentiny a Ameriky a nakonec ani na domácí trati v Jerezu, poté co mu lékaři účast ještě nedoporučili. V Le Mans už v pátém pokračování sezony a jubilejní 1000. Grand Prix ve více než sedmdesátileté historii motocyklového sportu chybět nebude.

"Samozřejmě jsem se chtěl vrátit co nejdřív, ale při zranění tohoto typu je velmi důležité nechat to doléčit. Teď je to zcela zahojené, nemám žádné obavy a soustředím se plně na závodění. Uvidíme, co Grand Prix Francie přinese," uvedl Márquez v prohlášení.

Reklama