Hlavní obsah

Freestyle motokrosař Filip Podmol porazil v Mexiku největší hvězdy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký úspěch zaznamenal Filip Podmol na prestižní akci Xpilots. Český jezdec triumfoval v závodě v Mexicali v rámci freestyle motokrosové série, která je jednou z nejznámějších a z nejstarších v Jižní Americe. Podařilo se mu porazit hvězdného Australana Roba Adelberga i Japonce Taka Higašina, a to v den jeho 27. narozenin. „Dopřál jsem si asi nejlepší narozky. Porazil jsem kluky, které obdivuji," prohlásil Filip Podmol po triumfu na slavném baseballovém stadionu.

Foto: NOTJ

Český freestyle motokrosař Filip Podmol v akci.

Článek

V prvním kole museli jezdci ukázat sedm nejlepších triků, povoleny však nebyly backflipy. Filip Podmol předvedl působivé „kousky" jako Joey, Cliffhanger, Whip, Rock Solid, jednoruční Seatgrab Indy nebo Shaolin. Celkem si připsal 77,5 bodu.

Ve druhém kole už mohli freestyle motokrosaři ukázat nejtěžší triky, celkem měli sedm pokusů. Český závodník pobláznil tisíce mexických fanoušků velkolepým dvojitým saltem, který předvedl na začátku druhé jízdy. Poté pokračoval s triky Switchblade Backflip, Clicker to Superflip combo, Seatgrab Flip, Cliffhanger Backflip, Shaolin Flip a Ruler backflip. Rozhodčí ocenili jeho jízdu na 127 bodů, což stačilo ve 2. kole  na 3. místo, ale celkově znamenalo vítězství.

Filip Podmol tak po bronzu při debutu v Tijuaně 2022 dosáhl na první zlatou medaili v sérii Xpilots. Stříbro získal Rob Adelberg, Japonec Taka Higashino byl třetí. „Jsou to momentálně největší freestylové závody s nejlepšími jezdci," prohlásil o sérii Xpilots Filip Podmol, který v Kalifornii plánuje navštívit legendárního Robbieho Maddisona. V polovině května má na programu motoškolu a 20. května pak závod Night of the Jumps v Německu.

Reklama

Související témata: