Hlavní obsah

Freestyle motokrosař Filip Podmol rozjel sezonu bronzem ve Španělsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parádní úspěch zaznamenal Filip Podmol na akci X-Gravity. Ve španělském San Sebastianu získal třetí místo v konkurenci tří španělských hvězd (Maikel Melero, Dany Torres, Edgar Torronteras) a známého Francouze Davida Rinalda. Show sledovalo 8000 lidí. „V poslední době se mi daří, před novým rokem jsem byl čtvrtý v Kostarice a třetí v Americe," konstatoval spokojeně Filip Podmol, domácí šampion ve freestyle motokrosu. V novém rocemá v plánu účastnit nejprestižnějších světových akcí.

Foto: archiv Filipa Podmola

Freestyle motokrosař Filip Podmol v akci.

Článek

Jeho bratr Libor se nyní zaměřuje na dálkové rallye, on však pokračuje ve freestyle motokrosu a stává se z něj světová extratřída, která sází na precizní a odvážné triky. Důkazem toho byly výkony ve Španělsku, kde předvedl Tsunami Flip a Hart Indy Backflipem. Díky nim vyskočil na stupně vítězů. Lepší byli jen Melero s dvojitým backflipem a David Rinaldo s frontflipem Tsunami.

„Během vánočních týdnů jsem nelenil, strávil jsem několik týdnů ve Francii u Davida Rinalda. To mi určitě pomohlo," dodal Podmol, který má v roce 2023 pořádně nabitý kalendář akcí. „Je toho opravdu hodně, například v Německu, Rakousku nebo v USA. Chci urvat co nejvíce dobrých výsledků. Také by se mělo rozjet po nějaké době také mistrovství světa ve freestyle motokrosu, kde chci rozhodně uspět."

Reklama

Související témata: