Hlavní obsah

Zraněný motorkář Podmol se vrátil z Dakaru. Na letišti na něj čekala sanitka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Z letiště jel domů sanitkou. Poprvé v životě. Tak vypadal návrat motocyklisty Libora Podmola z Dakaru. Při havárii v úvodní etapě mu praskl obratel a zlomil si tři žebra, slavná rallye pro něj skončila předčasně. Šest dní pak čekal v Saúdské Arábii na souhlas pojišťovny, aby mohl letět zpátky do Česka. Více už v našem videu.

Zraněný Libor Podmol se vrátil z Dakaru. Z letiště ho domů vezla sanitkaVideo: Sport.cz

 
Článek

„Vždycky si pro mě někdo z rodiny přijede, ale dneska to nešlo. Děti mají tenisový zápas, první v životě, proto musím jet domů sanitkou," vysvětloval na letišti osmatřicetiletý závodník. Z letadla přišel po svých a s tradičním úsměvem na tváři, zdravotní stav se pomalu zlepšuje.

„V posledních dnech ta bolest už nebyla tak velká, ale začal jsem naopak cítit koleno. Tak snad to nic nebude. I dýchání už je lepší, i když se ještě trošku zadýchávám a raději se nenadechuju zhluboka," popisoval své peripetie Podmol.

Teď ho čeká minimálně měsíční klid. Nejen kvůli zraněním z letošního Dakaru. Na začátek února má rovněž v plánu vyndání želez z nohou. Má je v těle po pádu na freestylových závodech v Mnichově v květnu 2019.

Nálada je lepší, ale brzký konec na legendární rallye ho ještě nepřebolel. „To je bída. Spousta práce, dřiny, není to nejlevnější záležitost, a pak vypadnu první den. To se mi nezdálo ani v nejdivočejších snech."

Na Dakar Libor Podmol nezanevřel. Jeho průběh dál sleduje. Nejvíc fandí svému kolegovi z kategorie bez asistence Davidu Pabiškovi. A na rallye se chce vrátit. Kvůli sobě i kvůli svým fanouškům. V příštím roce do toho tedy jde znovu.

Reklama