Hlavní obsah

Freestyle motokrosař Libor Podmol byl třetí v závodě MS

Český freestylový motokrosař Libor Podmol obsadil třetí místo v předposledním závodě mistrovství světa v čínském Šen-čenu a stejná pozice mu patří i v průběžném pořadí. Z vítězství radoval Španěl Maikel Melero, který si upevnil vedení v seriálu a přiblížil se zisku pátého titulu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Libor Podmol během exhibičního závodu ve freestyle motokrosu FMX Gladiator Games.

Článek

V Šen-čenu, kde šampionát v neděli skončí, se dařilo i Petru Pilátovi, který byl pátý. Filip Podmol byl klasifikován hned za ním. Poprvé v historii tak v závodě světového šampionátu skončili tři čeští jezdci v první šestce.

Libor Podmol vyrazil do Číny po akci FMX Gladiator Games, na které poprvé skočil dvojité salto. Náročný trik ale během finále v Číně neukázal. Loňský vicemistr světa vsadil na svůj trik Surfer Flip a bodyvarialový Volt.

"Sázel jsem hlavně na chytrou skladbu triků mé sestavy. S třetí příčkou jsem spokojený. Už bych měl uhájit medailovou pozici v celkovém pořadí, což byl hlavní cíl na čínské misi," uvedl Podmol, jenž má v součtu všech dosavadních závodů náskok 29 bodů na čtvrtého Australana Pata Bowdena.

Teoreticky by se Libor Podmol mohl ještě posunout na druhé místo před Luca Ackermanna z Německa, jenž byl druhý i dnes. Momentálně na něj ztrácí 15 bodů. "Předpokládám, že Luc bude také v zítřejším závodě hodně vpředu, takže to bude velice složité. Půjdu si poslední závod hlavně užít," dodal Podmol. Ackermann má ještě šanci předstihnou Melera.

Reklama