Hlavní obsah

Freestyle motokrosař Podmol si natloukl. Přesto chtěl dál závodit, pak bloudil

Benešov

Hvězda si pořádně natloukla. Libor Podmol, stříbrný medailista letošních X-Games a hvězda unikátní akce ROCK'N'RIDE, během závodu upadl. Z ošklivě vyhlížejícího karambolu však nakonec vyvázl s lehčím otřesem mozku, však se také hned hrnul zpátky na motorku. To mu ale pořadatelé nedovolili. Tři tisícovky diváků si ale mohou oddechnout, Podmol je v pohodě a už vyhlíží další závody. Příští týden předvedu salto vpřed na exhibici ve Vlašimi. Snad do té doby dobu budu fit," plánoval a odjel domů odpočívat.

Foto: Ondřej Horálek

Freestyle motokrosař Libor Podmol se ukázal na závodní akci ROCK'N'RIDE, ale po jednom z triků upadl.

Článek

V závodě ve freestyle motokrosu bylo zavedeno unikátní hodnocení. Ve finále museli všichni jezdci předvést jiné triky než v kvalifikaci. Každý rozhodčí navíc hodnotil odlišný aspekt. Vítězem se stal Martin Koreň. „Jsem s tím maximálně spokojený. Snažil jsem se jet rychle a dynamicky. Během dne jsem si svoji jízdu vizualizoval a soustředil se, abych neudělal žádnou chybu. Tyhle závody jsou totiž také o tom, jak to jezdec zvládne se svým uměním celkově," prohlásil Koreň.

Velice dobře měl rozjetou svou jízdu Libor Podmol. Dokázal předvést bodyvarialový California Roll, tedy otočku nad letící motorkou. Během Underflipu se ale ve vzduchu převážil a dopadl s motorkou špatně na bok. Po chvilce se zvedl, v závodě už dál nepokračoval.

„Měl bohužel menší otřes mozku, nemohl najít cestu do depa a ptal se, co přesně pokazil. Večer už byl ale v naprostém pořádku. Také hned po chybě chtěl nasednout na motorku zpět, což jsme mu nedovolili," popisoval Koreň. Nakonec bral Libor Podmol druhé místo, třetí byl jeho bratr Filip.

Pád Podmola způsobil také nárazový vítr, který celý závod komplikoval. „Bohužel jsem v něm nedokázal srovnat motorku. Byla to ale souhra více nešťastných náhod," popisoval pád Podmol. „Už jsem ale v pořádku. Příští týden předvedu salto vpřed na exhibici v městě Vlašim. Snad do té doby dobu budu fit."

Akce se celkem zúčastnilo 240 motorkářů. Ve freestyle motokrosu vládl Martin Koreň. Country Cross memoriál opanovali bratři Kuklíci a z vítězství v SuperEnduru se radoval Radek Toman.

Reklama

Související témata: