Hlavní obsah

Hazard v Austrálii odmítl. König musel po technickém problému předčasně ukončit závod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistrovství světa superbiků odstartovalo v Austrálii deštivým závodem, který českým barvách štěstí nepřinesl. Oliver König se po technických problémech do cíle nedostal. „Jednalo se o elektroniku, s motorkou nešlo pořádně řadit, chovala se nepředvídatelně," hlásil jediný český zástupce v prestižním šampionátu poté, co v jedenáctém kole závod zabalil. V neděli bude mít příležitost k nápravě.

Foto: Orelac Racing Movisio

Mistrovství světa superbiků začalo pro českého závodníka Olivera Königa smolně. Po problénech se do cíle v Austrálii nedostal.

Článek

V prvním měřeném tréninku v Austrálii bral mladý Čech devatenácté místo s odstupem 1,7 vteřiny od nejlepšího. „První den testů to vypadlo dobře, od té doby ale stojíme na místě. Zrychlil jsem pouze o dvě desetiny, což není normální. Museli jsme vyměnit tři motory a zatím nevíme, jak z toho ven," popsal trápení rodák z Prahy.

Technické komplikace ho pak provázely i v premiérovém závodě MS. „Přerušil se kontakt v nějakém kabelu. Když jsem projížděl zatáčkou, kde jsem vždycky měl vytočenou čtyřku, tak mi najednou displej ukazoval zařazenou jedničku. Nešlo pořádně řadit, bylo to nebezpečné. Proto jsem se rozhodl zajet raději k mechanikům," popsal těžkosti König, který má před sebou druhou kompletní sezonu v elitní třídě superbiků.

Jediným pozitivem sobotního programu byly nabrané zkušenosti ze závodu na mokré trati.  „Bylo to náročné, ze začátku jsem neměl dobrý pocit hlavně s gripem na zadním kole. Snažil jsem se zrychlovat, což se dařilo. Mé nejrychlejší kolo nemá tak propastnou ztrátu jako dříve," snažil se Čech pohlížet do budoucna v dobrém.

Nedělní program začne tréninky, Superpole Race a zhruba v šest hodin ráno by měl startovat druhý závod. „Pršet už by podle předpovědí nemělo," dodal český jezdec z týmu Orelac Racing Movisio.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články