Hlavní obsah

Hutla postoupil do finále MS na ledě

Český jezdec Lukáš Hutla obsadil druhé místo v kvalifikačním závodě v Örnsköldsviku a zajistil si účast v březnovém finále MS na ledové ploché dráze v německém Inzellu.

Foto: Archiv Jana Klatovského

Ilustrační foto.

Článek

Loni čtvrtý muž světového i evropského šampionátu už v přípravě na severu, kde jezdil i  švédskou ligu, naznačoval dobrou formu. V samotné kvalifikaci vyhrál čtyři jízdy, jen ve třetí sérii podlehl vítězi celého závodu domácímu Niclasi Svenssonovi. Ten ztratil jediný bod, a to se svým otcem Stefanem, který ve svých pětašedesáti letech mířil na třetí stupínek. Čtvrtou příčku obsadil nestárnoucí Rakušan Franz Zorn.

Druhý český jezdec Andrej Diviš měl smůlu ve svém úvodním vystoupení, kdy upadl a body z této jízdy mu na konečném dvanáctém místě nakonec chyběly k postupu.

Do finále se kvalifikovalo deset jezdců. Startovat nemohli tradičně silní Rusové.

Přímo nasazen do Inzellu je loňský mistr světa Švéd Martin Haarahiltunen. Jedno místo mají k dispozici pořadatelé finále a čtyři zbývající jezdce určí plochodrážní komise mezinárodní motocyklové federace FIM.

V domácích podmínkách to letos zatím na závodění nevypadá. Opět nezamrzlo a tak čeští  ´ledaři´ mohou startovat pouze v cizině.

Kvalifikace MS na ledové ploché dráze - Örnsköldsvik:
1. N. Svensson (Švédsko) 14
2. HUTLA (Česko) 13
3. S. Svensson (Švédsko) 13
4. Zorn (Rakousko) 13
5. Olsén (Švédsko) 11,
...
12. DIVIŠ (ČR) 4

Reklama

Související témata: