Hlavní obsah

König má v kotníku natržené vazy a závody superbiků v Itálii vynechá

Motocyklový jezdec Oliver König má po pádu v Barceloně v kotníku natržené vazy a musí vynechat víkendové závody superbiků v Itálii. Místo nich absolvuje s ortézou na noze a o berlích další rehabilitace. Jednadvacetiletý jediný český účastník mistrovství světa doufá, že za měsíc ve Velké Británii už bude znovu na startu. Vrcholem sezony pro něj budou koncem července závody v Mostu.

Foto: Orelac Racing

Oliver König na archivním snímku

Článek

"Oliverova noha stále dobře nefunguje, nebyl by na motorce stoprocentní. Snažíme se o to, aby vše co nejdříve doléčil. Určitě by měl nastoupit do závodů ve Velké Británii," uvedl Königův manažer Miloš Čihák v tiskové zprávě.

Člen týmu Orelac Racing Movisio si kotník poranil před necelým měsícem při pádu ve druhém kole sobotního závodu v Barceloně, když ho po highsideru motocykl vystřelil do vzduchu.

"S nohou se zatím nemůže na motorce pohybovat tak, jak potřebuje. Teď je důležitější, aby zranění stoprocentně doléčil. O letních prázdninách ho čeká závod v Mostě, kde chceme útočit na nejlepší výsledky v sezoně," dodal Čihák.

König je v superbicích druhým rokem, v této sezoně je jeho maximem 16. místo z Nizozemska.

Reklama

Související témata: