Hlavní obsah

König v italském vedru zrychlil a v prvním závodě superbiků dojel dvacátý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český závodník Oliver König v úvodním závodě mistrovství světa superbiků v italském Misanu dojel dvacátý, značnou část závodu byl ve dvojici s Argentincem Leandrem Mercadem. „Byl to dobrý souboj, bohužel jsem neměl úplně prostor na to ho předjet. Celý den ale hodnotím pozitivně, v tréninku jsem měl odstup pod tři vteřiny od nejlepších," prohlásil König ze španělského týmu Orelac Racing. V neděli pokračuje program v Itálii druhým závodem.

Foto: Orelac Racing

Český závodník Oliver König.

Článek

Nechtěl zaostávat za špičkou o více než tři vteřiny a do cíle chtěl dojet s odstupem menším než minutu na vítěze. Dílčí cíle pro závody v Itálii König zatím částečně splnil. „Ve třetím tréninku jsem předvedl asi můj nejlepší výkon v letošním roce, když jsem byl jen 2,5 vteřiny za nejrychlejším. To mi dodalo velkou energii," hodnotil český jezdec, který se pere se světovou elitou. Zlepšení chtěl prokázat také v kvalifikaci, kde ale skončil poslední s větším odstupem než si stanovil.

V samotných závodech pak obával velkého vedra. „Je tu sedmadvacet stupňů, trať má kolem 46 stupňů. Během závodu bylo strašné horko. Trvalo mi, než jsem se s tím sžil. Musel jsem přijít na to, jak pracovat ve vedru s motorkou, což se mi povedlo až ke konci. Hodně to totiž klouzalo," popisoval náročné podmínky v Misanu.

Pochopitelně se vydal ze všech sil. Ve druhé polovíně závodu pak dostal k Mercadovi a držel se za ním v těsném závěsu. „Cítil jsem, že by bylo by hodně riskantní ho zkoušet předjet. Mrzí mě, že to nedopadlo, nakonec chyběl kousek. Ale i když jsem jel za ním, sbíral jsem zkušenosti," tvrdil přesvědčivě nováček mezi elitou..

König nakonec dojel na dvacátém místě. „Svoje nejlepší kolo jsem zajel v posledním, což je také pozitivní. Opět to bylo méně než tři vteřiny za nejrychlejším. Oproti předchozím závodům jsem to zvládl fyzicky, což je skvělé," radoval se před nedělním pokračování závodů v Itálii.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.