Hlavní obsah

Königa v Itálii zastavil motor. Po šedesátistupňové výhni se chladil v bazénku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejhorší předpovědi se vyplnily – na okruhu v Imole trápí závodníky šedesátistupňové vedro, které se drží nad asfaltem. Teplota vzduchu šla přes 40 °C. „Snáším to špatně, musím se pokaždé chladit v bazénku," popsal podmínky Oliver König, kterému se v prvním italském klání šampionátu superbiků nedařilo. V úvodních kolech totiž musel odstoupit po technické závadě motoru. V neděli se v rozpálené Itálii pojede Superpole race a druhý závod.

Foto: Foto: Orelac Racing Movisi

Český závodník Oliver König se pere kromě svého stroje i s horkým počasím.

Článek

Závodník týmu Orelac Racing Movisio se v trénincích a kvalifikaci pohyboval zajetými časy vzadu s odstupem více než tří vteřin na špičku. Spravit chuť si plánoval v prvním závodě, který se mu ale nepovedl. Službu vypověděl motor jeho závodní kawasaki. „Odjel jsem asi sedm kol, pak jsem musel do boxu. Nevíme, co přesně se s motorem stalo," tvrdil jezdec. Právě motor byl jedním z nových komponentů, který měl König pro letošní sezonu k dispozici.

Technickou závodu mechanici analyzují, k dispozici je případně nová pohonná jednotka. „Samozřejmě mě to štve, ale je to prostě technika. S motorkou jinak problém nebyl," smutnil König. Celé jezdecké pole pak v Itálii trápí obrovské vedro, na rozžhavené trati bylo naměřeno 60 °C. „Přesně tohle jsem nechtěl, ale musím se s tím poprat. Po každé jízdě jdu ihned do bazénku se studenou vodou, jinak se to nedá vydržet," popsal König, který bude bojovat o svůj první bod v elitní třídě MS superbiků také v neděli.

Reklama

Související témata: