Hlavní obsah

Márquez se po problémech se zrakem vrátí do MotoGP v Austinu

Osminásobný motocyklový mistra světa Marc Márquez se po pauze zaviněné problémy se zrakem vrátí do šampionátu na víkendové Velké ceně Ameriky. O chystaném startu španělské hvězdy v Austinu dnes informovala stáji Honda poté, co Márquez prošel dalším vyšetřením a získal svolení od lékařů.

Foto: Willy Kurniawan, Reuters

Marc Márquez v boxech během Velké ceny Indonésie, do níž po pádech a následných zdravotních potížích nemohl zasáhnout.

Článek

Devětadvacetiletý Márquez letos závodil jen na úvodním podniku v Kataru, kde obsadil páté místo. Poté musel šestinásobný šampion MotoGP kvůli otřesu mozku po několika pádech vynechat Velkou cenu Indonésie. Následně se mu navíc vrátily potíže s dvojitým viděním, kvůli kterým už v přípravě na sezonu tři měsíce netrénoval, a přišel tak i o minulou Grand Prix v Argentině.

"Lékaři povolili Marcu Márquezovi návrat k závodění v Grand Prix po jeho pádu v zahřívacích kolech v Indonésii a následné diagnóze diplopie," uvedl tým Honda v tiskové zprávě. Před odletem do USA ještě Márquez absolvoval zkušební jízdu na okruhu Alcarrás, aby se ujistil, že je vše v pořádku.

"Jsem samozřejmě velice šťastný, že jsem zpátky, je skvělé, že se můžu vrátit, navíc na jednom z mých oblíbených okruhů," uvedl Márquez. "Máme před sebou spoustu práce poté, co jsme zmeškali dva závody a celý víkend v Argentině, takže si zatím nebudu dávat žádné cíle," dodal.

Reklama