Hlavní obsah

Milíkové doma kralují. Syn plošině, táta zase orbě

Praha

Plochodrážní geny zdědil čerstvý vicemistr Evropy a stříbrný jezdec Tomíčkova memoriálu Václav Milík po otci, který ale nyní své úsilí už plně věnuje závodům v orbě.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Václav Milík během Memoriálu Luboše Tomíčka v Praze na Markétě.

Článek

„Ani neměl čas jet se podívat na Zlatou přilbu, protože říkal, že má po vítězném domácím mistráku zablácené traktory," usmívá se syn na adresu 56letého otce, který na Pardubicku hospodaří jako soukromý zemědělec a z orby má už 16 domácích titulů. „Při orání jde o čas a preciznost, plošina je hlavně o rychlosti, ale společný je ten adrenalin a zapálení pro věc," srovnává Václav Milík starší.

A teď do Keni

Se synem si navzájem výsledky sledují. „Pořád si s tátou voláme, online může vidět všechny moje závody i v polské lize a já zase koukám, jak si vede v orbě. Teď když znovu vyhrál český šampionát, tak se může začít chystat na svět do Keni. Tam bych rád vyrazil s ním," uvažuje nejlepší český plošinář, který se letos dostal na divokou kartu do ME a nakonec tam bral stříbro. „Celou dobu jsem nebyl na bedně, až při finále v Rybniku jsem se kousl," říká.

„Evropa mi přišla v něčem i lepší než Grand Prix, což je trochu uzavřenej podnik," míní Milík. Nicméně zranění Dána Pedersena mu dává šanci svézt se teď i v seriálu GP. „Když se mi ozve promotér a pozve mě jako náhradníka, vyrazím o víkendu do Stockholmu. Jinak mě čeká poslední domácí mistrák v Plzni," dodává Milík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.