Hlavní obsah

Mistr světa MotoGP Ital Bagnaia měl vážnou nehodu, soupeř mu přejel nohy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vedoucí muž světového šampionátu MotoGP se velmi vážně zranil při Velké ceně Katalánska. Francesco Bagnaia dostal hned v prvním kole highsider a spadl na dráhu přímo pod kola Jihoafričana Brada Bindera, který mu přejel přes nohy.

Foto: Nacho Doce, Reuters

Francesco Bagnaia měl vážnou nehodu v úvodu Velké ceny Katalánska

Článek

Byl to hodně ošklivý pohled, když Ital zůstal bezmocně ležet. Byl při vědomí a doslova řval bolestí. Z okruhu ho odvážela sanitka.

Sto padesát tisíc diváků na okruhu Montmeló odjíždějícímu vozu tleskalo. Televizní kamery zabíraly, jak u lékařského centra na okruhu postávala nervózní Bagnaiova sestra Carola, která pracuje v managmentu týmu Ducati.

Podle hlavního lékaře šampionátu Ángela Charteho měl Bagnaia při vší smůle hodně štěstí. „Motorka mu přejela stehenní a holenní kost. Prvotní rentgen ukázal, že nejde o devastační zranění, ale jezdec zůstává v péči nemocničních lékařů,“ uvedl Charte.

Další zraněný z nehody Bastianini podle svého týmu Ducati utrpěl zlomeninu levého kotníku a záprstní kosti v levé ruce. Lékaři mu na obě končetiny dali sádru, aby mohl odcestovat domů do Itálie, kde se bývalý šampion Moto2 v příštích dnech podrobí operaci s rukou i nohou.

Nehoda se přitom stala v okamžiku, kdy se červená už vyvěšovala kvůli hromadnému pádu pěti jezdců v první zatáčce. Způsobil ho další Ital Enea Bastianini, který sejmul Johanna Zarca a pak už šli na zem i další jezdci Fabio Di Giannantonio, Marco Bezzecch a Álex Márquez.

Závod byl o půl hodiny později restartován, z aktérů incidentu chyběli na roštu Bagnaia i Bastianini. Záhy z dění v MotoGP odstoupil psychicky otřesený nešťastník Binder s odůvodněním, že má šílený okamžik stále před očima.

Reklama

Související témata: