Hlavní obsah

Motocyklista Kornfeil odstartuje v Malajsii až z osmé řady

Sepang

Motocyklista Jakub Kornfeil odstartuje do nedělní Velké ceny Malajsie až z osmé řady. V kvalifikaci třídy Moto3 skončil český jezdec na 22. místě, na nejrychlejšího Španěla Jorgeho Martína ztratil bezmála dvě sekundy. Karel Abraham obsadil v MotoGP 21. pozici.

Foto: Soe Zeya Tun, Reuters

Jakub Kornfeil (ilustrační foto).

Článek

Martín si v Sepangu může zajistit titul mistra světa, v průběžném pořadí Moto3 má dva závody před koncem náskok 12 bodů před Marcem Bezzecchim. Kornfeilův italský týmový kolega byl v kvalifikaci druhý se ztrátou 32 tisícin sekundy.

"Dnešní kvalifikace je jedno velké zklamání. Moc se omlouvám týmu, protože jsem určitě nezajel to, na co mám. Motorka dneska měla určitě na rychlejší kolo. Vím, že na závod je připravená velice dobře, takže doufám, že najdu dobrý rytmus a poperu se o slušnou porci bodů," uvedl v tiskové zprávě Kornfeil, jemuž patří v průběžném pořadí MS osmé místo.

Kvalifikaci královské třídy MotoGP prodloužila přestávka kvůli prudkému dešti. Abraham, který nepostoupil do druhé části, vyjede do závodu ze sedmé řady.

Zvítězil již jistý mistr světa Marc Márquez, jenž vyhrál kvalifikaci poosmdesáté v kariéře, ale z pole position se dlouho neradoval. Od komisařů FIM totiž dostal trest šesti pozic na startu kvůli pomalé jízdě v závodní stopě a ohrožení jiného jezdce v kvalifikaci. Márquez tak odstartuje ze sedmého místa, na první pozici na roštu se místo něj posunul Francouz Johann Zarco.

Dnešního programu v Sepangu se už nezúčastnil Španěl Jorge Lorenzo. Bývalý mistr světa se minulé úterý podrobil operaci levého zápěstí, které si poranil před měsícem při pádu v Thajsku. V pátečním tréninku ho ruka především při brzdění a změnách směru hodně bolela, Lorenzo už proto ve Velké ceně nepokračoval a vynechá čtvrtý závod MotoGP za sebou. Pro zbytek víkendu ho na tovární ducati nahradil Ital Michele Pirro.

V kategorii Moto2 odstartuje italský lídr šampionátu Francesco Bagnaia z Itálie z druhé řady, v kvalifikaci byl šestý. Druhý muž MS Miguel Oliveira z Portugalska bude stát až za ním.

Kvalifikace na Velkou cenu Malajsie, závod MS silničních motocyklů v Sepangu:
Moto3:
1. Martín (Šp./Honda) 2:11,731,
2. Bezzecchi (It./KTM) -0,032,
3. Arbolino (It./Honda) -0,334,
...22. Kornfeil (ČR/KTM) -1,913.
Moto2:
1. Á. Márquez (Šp./Kalex) 2:05,629,
2. Marini (It./Kalex) -0,488,
3. Quartararo (Fr./Speed Up) -0,666.
MotoGP:
1. M. Márquez (Šp./Honda) 2:12,161,
2. Zarco (Fr./Yamaha) -0,548,
3. Rossi (It./Yamaha) -0,848,
...21. Abraham (ČR/Ducati) nepostoupil do 2. části kvalifikace.

Reklama

Související témata: