Hlavní obsah

Motocyklista Salač je po tréninkovém dnu Moto2 v Itálii šestý

Filip Salač zajel v tréninkovém dnu před nedělní motocyklovou Velkou cenou Itálie šestý čas v kategorii Moto2. Na okruhu v Mugellu zaostal český pilot o 699 tisícin sekundy za Pedrem Acostou ze Španělska, který v šestém závodě sezony obhajuje loňské prvenství a jako jediný zatím pokořil hranici 1:51 minuty na jedno kolo (1:50,928).

Foto: Jeremias Gonzalez, ČTK/AP

Filip Salač na archivním snímku

Článek

Nejlepší šestice předvedla svá maxima už v prvním tréninku, odpoledne se zlepšilo jen 13 z 31 jezdců a mezi nimi i lídr mistrovství světa Tony Arbolino z Itálie, který je v kombinaci časů osmý. Salač zajel v druhém tréninku dvanáctý čas a nedostal se pod 1:52, nejrychlejší byl znovu Acosta.

V sobotu je na programu třetí trénink, po němž bude jasno o 14 finalistech kvalifikace, zbytek startovního pole bude bojovat o čtyři zbylá místa v její první části.

Salač v šestém dílu šampionátu startuje jako čtvrtý muž průběžné klasifikace. Vedle Arbolina a Acosty je před ním ještě další Španěl Alonso López, který zajel v trénincích třetí čas. V minulém závodě ve Francii obsadil Salač druhé místo a vyrovnal si maximum v MS. V sezoně ještě pilot stáje Gresini nechyběl v první desítce.

V nejsilnější třídě MotoGP byl nejrychlejší lídr šampionátu Francesco Bagnaia z Itálie. Víkendový program předčasně skončil pro exmistra světa Joana Mira. Španělský pilot si při pádu v druhém tréninku poranil pravou ruku a tovární tým Honda oznámil, že nebude schopen v Mugellu pokračovat. Jeho barvy bude v Itálii hájit jen krajan a šestinásobný šampion MotoGP Marc Márquez. I on měl v tréninku pád, ale vyvázl bez úhony. V trénincích zajel osmý čas.

Reklama

Související témata: