Hlavní obsah

Motocyklový jezdec König končí po dvou letech v superbikovém MS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Motocyklový jezdec Oliver König po dvou letech končí v seriálu mistrovství světa superbiků. Jeho manažer Miloš Čihák dnes oznámil, že nedošlo k dohodě o pokračovaní v šampionátu, König by měl v příštím roce startovat v nižší kategorii Supersport a ve hře je i účast v jiných motocyklových seriálech.

Foto: Orelac Racing

Oliver König na archivním snímku

Článek

„Na stole byla velmi zajímá možnost v superbikovém týmu se silným týmovým kolegou. Bohužel se nepodařilo dojednat potřebné finance. Opouštíme tak třídu superbiků, ale rádi bychom zůstali v tomto prestižním motocyklovém šampionátu,“ uvedl Čihák v tiskové zprávě.

Prioritou pro Königa je vrátit se do Supersportů, ve kterých jezdil v letech 2020 a 2021. „Chceme se pokusit dostat se do konkurenceschopného týmu. Plně ukázat na kvalitním materiálu Oliverův talent a vrátit se zpátky do superbiků,“ řekl Čihák.

Zatímco v první sezoně v superbikovém MS získal König tři body, letos na to nenavázal a jeho maximem byla 16. místa.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.