Hlavní obsah

Motokrosový tým Delta Racing letos vsadí v MS na Fina Pyrhönena a Suzuki

PRAHA

Obměna jezdeckého složení, návrat k osvědčené značce. Český motokrosový tým Delta Racing věří, že po loňské nevydařené sezóně o sobě dá v mistrovství světa vědět. Pomoci k tomu má spolupráce s finským jezdcem Anttim Pyrhönenem, který se do třídy MX1 vrací po vážném zranění, ve třídě MX2 bude startovat český jezdec Josef Kulhavý. Po loňské sezóně s motocykly Kawasaki se tým Ervína Krajčoviče letos opět vrací ke značce Suzuki.

Článek

„Loňská sezóna nám nevyšla podle představ. Jezdecká spolupráce nefungovala a nakonec jsme se soustředili jen na český šampionát, kde jsme díky Jiřímu Čepelákovi získali titul. Prioritou ale bylo vrátit se do mistrovství světa,“ uvedl na čtvrteční tiskové konferenci v Praze sportovní manažer týmu Josef Toman.

Jediný český tým v MS se proto obrátil na devětadvacetiletého Fina Pyrhönena, který vypadl z loňského šampionátu MX1 poté, co si při pátém podniku sezóny v německém Teutschentalu zlomil obě ruce. Po třech měsících jednání si mohl majitel týmu Ervín Krajčovič oddychnout, zkušený motokrosař kývl. Z ročního rozpočtu 6,5 miliónu korun padne na angažmá finského jezdce 1,3 miliónu. „Antti jezdí už dlouhá léta, je to velká postava motocyklového sportu,“ pochvaloval si Krajčovič.

Pyrhönen v TOP15, Kulhavý na bodech 

Angažmá dvaadvacetiletého Kulhavého, který má vedle českého i slovenské občanství a bude startovat pod slovenskou vlajkou, bylo o poznání jednodušší. „Josef je jediný kluk z Česka, který chtěl jít do mistrovství světa, pokud nepočítám třídu MX3, kde je to ale o něčem jiném,“ řekl Krajčovič. V českém šampionátu budou v barvách Delta Racing týmu startovat Tomáš Paul a Pavel Kejmar.

Jezdce české stáje čekají tento týden dva závody v arenacrossu v Brně a Ostravě, poté se tým bude připravovat na start světového šampionátu v Itálii a následně v Nizozemsku. „Příprava vyvrcholí na písku, na stejném povrchu se pojede 6. dubna i první Grand Prix v nizozemském Valkenswaardu,“ přiblížil Toman.

Delta Racing objede kompletní patnáctidílný seriál MS, který v srpnu zavítá i do České republiky na trať v Lokti. A jaké si dává český tým cíle? „Věříme, že Antti bude mezi nejlepší patnáctkou. Josef by měl bodovat, ale netlačíme na něj. Stále se učí, a to je především o trpělivosti,“ dodal Krajčovič.

Jezdci Delta Racing Teamu
Antti Pyrhönen
Datum narození: 13.9.1978, Hyvinkää (Finsko). Výška/váha: 176 cm/72 kg. Největší úspěchy: mistr Finska, Německa a Evropy; 2x třetí v Motokrosu národů; osmé místo celkově v seriálu MS 2003.
Josef Kulhavý
Datum narození: 20.3.1985, Bílovec (ČR). Výška/váha: 178 cm/75 kg. Největší úspěchy: mistr ČR třídy 85 (1997); mistr Evropy třídy 125 Junior (2003), body v MS MX2 (2004).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.