Hlavní obsah

Na týmový plochodrážní trůn se vrátili jezdci pražské Markéty

Extraligovými šampiony na ploché dráze se stali jezdci pražské Markéty. Pod vedením juniorského vicemistra světa Jana Kvěcha dnes zvítězili v Liberci v závěrečném kole týmové soutěže. O držiteli titulu ale rozhodla až dodatečná rozjížďka, protože Pražané a dnes celkově třetí jezdci Slaného měli v konečné tabulce shodný počet hlavních (12) i vedlejších (133) bodů.

Foto: Profimedia.cz

Eduard Krčmář na archivním snímku

Článek

Kvěch v jízdě o všechno porazil Eduarda Krčmáře a Markéta díky němu získala třetí titul za poslední čtyři roky. Na triumfu Markéty se v Liberci podíleli také Petr Chlupáč, Daniel Klíma, Jaroslav Vaníček a Adam Bednář.

Až třetí skončili celkově obhájci titulu ze Zlaté přilby Pardubice. K setrvání v pozici českých šampionů jim nepomohly ani suverénní výkony české jedničky Václava Milíka, který v Liberci proměnil ve vítězství všech pět startů. Ovládl i vzájemný souboj s Kvěchem, pro něhož to byla jediná ztráta v libereckém odpoledni.

Před posledním závodem byl bez šance na titul jen polsko-český celek Hnězdno/Liberec, který v závěrečném závodě týmového šampionátu skončil poslední.

Reklama

Související témata: