Hlavní obsah

Nadšený König dojel v Portugalsku dvacátý. Zatím můj nejlepší závod, lebedí si Čech

Závod, který může mladého Čecha nakopnout! Oliver König v mistrovství světa superbiků dojel v Portugalsku na dvacátém místě, když sváděl po celou dobu závodu ostré souboje s konkurencí. „Byl to můj nejlepší závod v superbicích. Užil jsem si závod. Dost mě naučil, třeba v tom, jak předjíždět," hlásil König v Estorilu. Pro nedělní pokračování si stanovil jasný cíl. „Chtěl bych se výsledkově posunout výš," vyhlásil český jezdec.

Foto: ORELAC Racing

Český závodník Oliver König.

Článek

V předchozích závodech v královské třídě superbiků se König pohyboval po trati spíše osamocen. Start, úvodní kola a pak měl zbytek závodního pole jen na dohled... V Portugalsku byl scénář jiný. Český jezdec zvládl jet se skupinkou soupeřů. „Koukal jsem na to, jak péro z gauče. Bylo to super. Předjížděli se a tímhle závodem získal Oliver mnoho zkušeností. Až se mu to rozleží v hlavě, tak to bude jenom lepší," míní manažer Miloš Čihák, který zároveň působí v týmu MIE Honda Racing.

Nováček třídy superbike vše směřoval k poslednímu kolu, až tam se rozhodovalo, jaké místo mladý Čech bude brát. „Tam jsem si vše připravoval dopředu. Věděl jsem, kde chci soupeře předjet. To se mi i povedlo, jenže v předposlední zatáčce jsem udělal chybu. I tak jsem držel svoji pozici, jenže Hondě to jelo na rovince trochu více a nakonec mě překonal," popsal König klíčové momenty. „Mrzí mě to, chtěl jsem být před ním a vybojovat devatenácté místo. Ale celkově to beru jako zlepšení."

Jezdec z týmu Orelac Racing byl spokojený také s tím, že v Estorilu zajížděl konstantní časy během prvního závodu. „Jsem moc rád, že jsem nezvadl. V posledním kole jsem byl jen o šest desetin pomalejší než v mém nerychlejším kole. Fyzicky jsem se cítil dobře, chtěl bych poděkovat trenérovi z Balance clubu Brumlovka, kde mě dávají dohromady. Teď se budu jenom zlepšovat," dodal König.

Reklama