Hlavní obsah

Nečekané. Superhvězda po skandálním závodě překvapí fanoušky, ozdobí Tomíčkův memoriál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké chvíle zažívají příznivci ploché dráhy, je tu tradiční série velkých závodů z konce sezony. Ozdobí ji nakonec v pondělí na pražské Markétě při Tomíčkově memoriálu (18:00) i úřadující světový šampion Bartosz Zmarzlik z Polska.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bartosz Zmarzlik z Polska na archivním snímku během pražské Grand Prix 2019 v ploché dráze.

Článek

Je to překvapení, které zřejmě vyrazí dech všem fanouškům. Vskutku dorazí největší hvězda současné ploché dráhy. Doslova v třaskavých chvílích své kariéry přijede na pražskou Markétu trojnásobný mistr světa.

Ale je otázkou, jestli bude předvádět úžasné kousky na motocyklu. Nechte se překvapit. Jeho program bude spíše nezvyklý. Představí hlavně svoji plochodrážní šampionskou Orlen Speedway Akademií pro mladé jezdce.

A další překvapení. „Pozvání do ní získává i český jezdec. Vyvoleným je talentovaný Adam Bednář. Otvírají se velké šance dostat českou plochou dráhu na nejvyšší úroveň,“ říká předseda pořádajícího klubu Petr Ondrašík.

Velkolepý projekt akademie bude představen právě při Tomíčkově memoriálu, který má být opět vrcholem druhé části sezony na Markétě.

Zmarzlik se tu může naladit na klíčové chvíle roku. I případně bez aktivního zapojení do závodu lze čekat, že to bude show. V Praze se ukáže v týdnu, v němž ho v Toruni čeká klíčový boj o titul.

V posledním závodě letošního seriálu bude před druhým Švédem Fredrikem Lindgrenem hájit náskok, který se smrskl v dánském Vojensu na šest bodů. To vše poté, co byl podle mnohých skandálně diskvalifikován kvůli špatné kombinéze. Kdyby se tak nestalo, už by asi mohl slavit jistotu titulu.

Polská média a nejen ona teď žijí zápletkou, která zpestřuje konec sezony. A vtaženo do toho může být zčásti i české publikum…

Vybojuje nakonec Polák svůj čtvrtý titul v kariéře? Rozcvičku - co se týče mediálního zájmu - si dopřeje v pondělí právě v Praze.

Zmarzlik se na Markétě zúčastní přinejmenším autogramiády a doprovodného programu před závodem.

Jezdci budou mít při nástupu novinkově i dětský doprovod. Před finálovou jízdou fanoušky čeká aukce o podepsanou vestu vítěze závodu. „Bude to krok do neznáma, protože před finálovou jízdou diváci samozřejmě nevědí, kdo se stane vítězem. Aukce bude trvat pár minut a je to hlavně o té show, nečekáme závratné částky,“ dodává Ondrašík.

Reklama