Hlavní obsah

Parádní víkend. Mladíci se vytáhli a o titul se můžou rvát doma

S nebývalou suverenitou a hned třikrát čeští zástupci urvali postup. A teď se Jan Kvěch, Petr Chlupáč a Daniel Klíma v honbě za světovým titulem představí na domácí dráze na pražské Markétě, kde je 27. května na programu první ze závodů seriálu MS juniorů. Poprvé je přiřazen k podniku prestižní plochodrážní série Grand Prix seniorů, který se jede o den později.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Kvěch se coby velký domácí talent v minulosti už stal evropským šampionem, teď může nakročit ještě výše. V kvalifikačním závodě MS v Gislavedu vyhrál, na stupně se pro změnu v Daugavpilsu dostal i v pořadí druhý Klíma. V Kršku skončil Chlupáč čtvrtý. Takřka historický víkend mladých českých plochodrážníků...

Shodou okolností v době, kdy tato motodisciplína vstupuje do nové éry formátu Speedway Grand Prix. Vůbec poprvé se pod taktovkou nového promotéra pojede na jednom místě závod juniorského MS a vzápětí i nejprestižnější GP.

Juniorské MS v dalších měsících bude pokračovat ještě dvěma závody, české trio si tak na dráze, na níž vyrůstalo, může vytvořit dobrou výchozí pozici pro boj o titul.

Tři Češi budou ve hře i při závodě GP, obsazení divoké karty a dvou náhradnických postů oznámí pořadatelé z pražské Markéty tento týden. Ve hře jsou i další čeští jezdci včetně Václava Milíka, který jako divoká karta v minulosti dokázal skončit v Praze na třetím místě.

Reklama