Hlavní obsah

Reprezentace má nového manažera. MS startuje bez obhájce, Češi musí spoléhat na divokou kartu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českou reprezentaci na ploché dráze přebírá jako manažer bývalý jezdec i skvělý mechanik Zdeněk Schneiderwind, jenž nahrazuje nedávno odstoupivšího Filipa Šiteru. Bude se tak podílet i na výběru divoké karty pro domácího jezdce na pražskou Grand Prix, která se pojede na Markétě 28. května jako třetí díl seriálu o světový titul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Milík musí bojovat o divokou kartu.

Článek

Šampionát, z nějž byli kvůli vojenské invazi na Ukrajinu vyloučeni ruští plošináři v čele s obhájcem titulu Arťomem Lagutou, začíná poslední dubnovou sobotu v chorvatském Goričanu, pak následuje Varšava a potom už Praha.

„Přidělení divoké karty pro závod na Markétě musíme promotérovi nahlásit do konce měsíce, proto si počkáme na první domácí mistrák ve Slaném, který se odehraje už 15. dubna a další prověrkou připravenosti kandidátů bude o čtyři dny později ještě pražský závod extraligy družstev," naznačuje sportovní manažer Pavel Ondrašík

Rozhodovat by se mělo mezi Janem Kvěchem a Václavem Milíkem. Oba tito jezdci se zapojí i do červnové kvalifikace o stále místo v Grand Prix 2023, Kvěch se představí v Žarnovici, Milík v maďarském Nagyhalászu. O účast v příštím ročníku seriálu se bude ucházet i teprve devatenáctiletý Petr Chlupáč v německém Abensbergu. „Využijeme i čtvrté místo do kvalifikace, které připadne nejlepšímu jezdci z toho prvního závodu českého mistrovství," prozrazuje Ondrašík.

Novinkou v letošním programu Grand Prix bude kategorie SGP2, která nahrazuje dosavadní mistrovství světa jezdců do 21 let a začíná prvním závodem 27. května v Praze. Kvalifikace, do níž se zapojí Jan Kvěch, Petr Chlupáč a ještě jeden z dvojice Daniel Klima, Jan Macek se pojede o dvacet dnů dřív. Ondrašík očekává, že minimálně dva jezdci si start na Markétě zaslouží. „Neměl bych problém s tím, že by třeba Honza Kvěch jel v pátek SGP2 a o den později na divokou kartu i Grand Prix dospělých," naznačuje Ondrašík.

Reklama

Související témata: