Hlavní obsah

Pilník láká na divoké veleskoky i nejlepší triky hvězd

Praha

Freestyle motokros, veleskoky na trampolíně, jezdci na BMX nebo parkour. To jsou taháky 12. ročníku „Pilníkova pozdního odpoledne." Tradiční adrenalinová akce se uskuteční již v sobotu v tréninkovém areálu v Čerčanech. A kromě exhibičních vystoupení se uskuteční úvodní závod mistrovství České republiky ve freestyle motokrosu. V něm je největším favoritem úřadující domácí šampión a zároveň hostitel – Petr Pilát.

Foto: archiv Petra Piláta

Na kochání se krásnou scenérií nemá Petr Pilát při předvádění triků čas.

Článek

„V letošním roce se uskuteční dva závody v České republice, proto bude důležité hned na tom prvním uspět. Zároveň chci pobavit diváky, pro které mám připravené speciální překvapení," tvrdil Pilát, který tradiční letní akci organizuje. V loňském roce dorazilo na „Pilníkovo pozdní odpoledne kolem šesti tisíc diváků. „Doufám, že přijde minimálně stejný počet, program je opět pestrý," dodal.

Na úvodním závodě MČR přislíbili účast Matěj Česák, Filip Podmol, Zdeněk Fusek, Tomáš Lysáček, Radek Bílek, František Máca, Martin Šebesta, Jakub Suk, Lukáš Volšický, Milan Dzimbaník, Vojta Bělunek a Josef Aron. „Každý se bude chtít v oficiálním českém mistráku předvést, bude to náročné. Já ale pomýšlím na vítězství, jsem připraven divákům ukázat mé nejlepší triky. V jednání je také účast zahraničních závodníků," dodal Pilát, který byl v letošním roce druhý na závodě mistrovství světa ve švýcarské Basileji.

Začátek akce je plánován v sobotu od 14:00.

Reklama

Související témata: