Hlavní obsah

Po triumu přišel pád z jedenácti metrů! Podmol nedotočil dvojité salto, pak měl velkou kliku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po vítězství přišel pád. Filip Podmol orámoval akci NIGHT of the JUMPs v Berlíně úspěchem a karmbolem. V prvním závodě elitní český freestyle motokrosař triumfoval v soutěži o nejlepší trik a společně s Matějem Česákem a Petrem Pilátem vyhráli mezi reprezentačními týmy. Druhé klání se mu nepovedlo dvojité salto a musel vyskočit z motorky. „Letěl jsem z jedenáctimetrové výšky a dopadl naštěstí do vzduchové rampy. I tak jsem byl pochroumaný a mám nateklý loket," popsal Podmol.

Foto: NOTJ

Český freestyle motokrosař Filip Podmol v akci během závodů v Berlíně. Po prvním mohl slavit, druhý skončil karambolem.

Článek

Obnovéná premiéra tradiční freestylové akce NIGHT of the JUMPs začala pro české barvy úspěšně! Vždyť Matěj Česák vyhrál soutěž v Best Whipu, Filip Podmol exceloval v soutěži o nejlepší trik, když poprvé na tvrdý dopad předvedl doublegrab Flip. Jedná se o náročný kousek, při kterém jezdec v saltu vlaje za motorkou a pak se opět přitáhne zpátky. „Navíc jsem skončil na čtvrtém místě v klasické jízdě, kde jsme museli předvést osm nejlepších triků. To se počítá do celkového hodnocení celého seriálu a věřím, že si v dalších závodech ještě polepším. Přede mnou se umístili vítězové X-Games," liboval si Podmol.

Ještě větší parádu udělali čeští freestyle motokrosaři v soutěži týmů, kde dokázali celkově zvítězit. „Měli jsme z toho obrovskou radost," těšilo Podmola. Druhé klání dopadlo úplně jinak. S manažerem se totiž Podmol domluvil, že předvede dvojité salto, které za normálních okolností umí. „Jenže v Německu byla o něco delší nájezdová rampa, ze které jsem ještě nikdy neskákal. Byl jsem z toho nervózní a nepomohlo, že jsem se po tom pátku moc nevyspal a byl unavený," líčil Podmol, co předcházelo karambolu.

Podmol se tak s respektem rozjel rychleji než měl. „Neměl jsem pak ve vzduchu takovou sílu, abych motorku pořádně roztočil a musel z ní vyskočit. Dopad na airbagovou rampu nebyl tak strašný, jako kdyby tam byla hlína nebo dřevo. I tak jsem byl pochroumaný, s loktem jdu ještě na rentgen. Snad to nebude zlomené, mám totiž hodně akcí," dodal Podmol. Série NIGHT of the JUMPs bude mít příští zastávku 25. března v Mnichově a 20. května v Mannheimu. Do té doby chce Podmol trénovat ve Francii.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články