Hlavní obsah

Podmolův plán vyšel. Češi uspěli v úvodu freestylové série NIGHT of the JUMPs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Freestyle motokrosový seriál NIGHT of the JUMPs odstartoval v pátek úvodním dějstvím v Berlíně a české barvy byly hodně vidět, když zářil český závodník Filip Podmol s krajany. Češi totiž brali první místo v soutěži MS národů. Druhý díl série pokračuje na stejném místě v sobotu.

Foto: archiv Filipa Podmola

Freestyle motokrosař Filip Podmol v akci.

Článek

"Můj první doublegrab Flip na dopad, díky moc všem co mě podporují, byla to mise. Díky tomuhle triku který vyhrál soutěž besttrick a vítězství @matejcesak ve whip contestu jsme urvali 1.místo na Mistrovství světa národů, ve složení ja @matejcesak @petrpilat @risazelinka. Každej zandal solidní jízdu a tak nám zahráli českou hymnu," pochlubil se na sociálních sítích Filip Podmol.

Radost měl český závodník i kvůli tomu, že berlínský závod patří mezi tradiční akce se skvělou atmosférou. „V Německu freestyle motokros milují. Rád bych bojoval o šampiona NIGHT of the JUMPs a třeba s parťáky uspěl v soutěži týmů," plánoval už před akcí Filip Podmol,jenž nedávno ovládl exhibici v Kielu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený FilipPodmol (@filippodmol)

NIGHT of the JUMPs se letos nejede pod hlavičkou FIM, i tak půjde o velkolepou zábavu a hlavně o prestižní souboje. K vidění jsou třeba mistr světa a zlatý medailista z X-Games Luc Ackermann. Společně v týmu s ním jede Kai Haase z Berlína i speciální host David Rinaldo z Francie.

Právě u Rinalda nedávno Podmol piloval nejlepší freestyle motokrosové triky. „Jsem dobře připravený. Chci být hodně často na stupních vítězů," vyhlásil Filip Podmol, jehož bratr Libor tuhle sérii v roce 2010 vyhrál.

Reklama

Související témata: