Hlavní obsah

Podmol byl třetí v krakovském závodu MS ve freestyle motokrosu

Krakov

Libor Podmol obsadil třetí místo v sobotním závodě mistrovství světa ve freestyle motokrosu v Krakově. Exmistr světa podruhé za sebou vybojoval medailové umístění, navázal na druhou příčku z Berlína a udržel třetí místo v pořadí šampionátu.

Foto: Patrik Procházka

Freestyle motokrosař Libor Podmol.

Článek

"Závod byl náročný, skákalo se v hodně mokré hlíně. Moje jízda ve finále byla čistá, tři triky jsem dokonce dal do dopadu bez držení řidítek, na to jsem sázel. Trochu jsem doufal, že to rozhodčí ocení o něco víc, ale nevadí. Jsem spokojený, druhá bedna v sezoně je super," řekl Podmol.

Do šestičlenného finále se v Polsku probojoval z kvalifikace i druhý Čech na startu Petr Pilát a skončil šestý. To je jeho druhý nejlepší výsledek v sezoně, v Berlíně už byl pátý. Celkově je osmý.

Ve čtvrtém závodě sezony vybojoval třetí vítězství úřadující šampion Maikel Melero ze Španělska a přiblížil se na dva body k lídrovi celkové klasifikace Lucu Ackermannovi z Německa, který skončil potřetí druhý.

"Melero a Ackermann mají letos hodně našlápnuto, ale stále věřím, že je dokážu porazit. Když klapne všechno a přidám do dalších závodů bodyvarialový skok a Flair..." konstatoval Podmol.

Reklama

Související témata: