Hlavní obsah

Podmol se vrátí na Rallye Dakar, pojede bez asistence

Motocyklový jezdec Libor Podmol se v příštím roce vrátí na Rallye Dakar. Mistr světa ve freestyle motokrosu si premiérový start na slavném závodě připsal v roce 2021, kdy obsadil 31. místo. O rok později musel plánovanou účast zrušit kvůli zdravotním problémům, tentokrát je ale fit a organizátoři mu již potvrdili přihlášku. Podmol se chystá startovat v kategorii Original by Motul pro jezdce bez asistence.

Foto: archiv Libora Podmola

Příští ročník Dakarské rallye nebude bez Libora Podmola! Český freestyle motokrosař by se měl účastnit kategorie Original bez asistence.

Článek

"Být sám na Dakaru je výzva a hlavně dobrodružství, které chci zkusit. Bude to podobný adrenalin jako salto na této motorce přes můj plot. Myslím, že jsem první, co předvedl opravdový freestyle trik na dakarském speciálu," uvedl Podmol v tiskové zprávě. Oznámení druhého dakarského startu totiž doprovodil freestylovým trikem "Backflip Indian air" na vlastní zahradě.

Loňským startem na Dakaru si splnil sen, navíc se mu podařilo dorazit až do cíle. I díky pomoci Romana Krejčího, který mu v poslední etapě půjčil vlastní kolo, aby Podmol mohl rallye dokončit. Teď se Podmol těší na druhou účast. "Koncem měsíce mi přišel e-mail od organizátorů, že jsem akceptovaný. Přitom jsem slyšel od jezdců, že je plno. Jsem rád, že to klaplo," radoval se osmatřicetiletý závodník.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Libor Podmol (@liborpodmol)

Těší se i na novou kategorii. "Takhle dříve jezdili všichni. Bude to velká výzva, protože mechanik úplně nejsem. Hlavně elektronika na dakarské motorce je mazec a budu se muset na vše pořádně podívat," řekl Podmol.

Vedle přípravy na závod ho teď čeká i premiéra filmu Adam, ve kterém hraje hlavní roli. "Pojedeme tour jen po multikinech CineStar. Každé naše představení doplní divadelní prvky a beseda o filmu nebo Dakaru," dodal Podmol. Premiéra se uskuteční ve středu 17. srpna v Praze na Andělu.

Reklama

Související témata: