Hlavní obsah

Historický okamžik: Freestyle jezdec Miler přeskočil dva kamiony na kole!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevídaný výkon! Freestyle MTB biker Dan Miler přeskočil jako první český sportovec na kole dva kamiony. Vše vyšperkoval tím, že během triku předvedl také salto vpřed. „Měl jsem velký respekt, nic podobného nikdo přede mnou nezkusil. Adrenalin to byl obrovský," prohlásil český jezdec, který nebezpečný kousek předvedl v areálu v Kroměříži. Právě tam se v sobotu uskuteční oblíbený festival OCB Překonávání gravitace.

Freestyle MTB biker Dan Miler přeskočil jako první český sportovec na kole dva kamionyVideo: OCB Překonávání gravitace

 
Článek

Na kole umí dát dvojité salto, případně s ním vyskočí do výšky k devíti metrům. Ale dva kamiony vedle sebe? To tu ještě nebylo. „Potěšilo mě, když mě organizátoři oslovili a ihned jsem se rozhodl do toho jít. Když jsem kamiony viděl zaparkované před sebou, měl jsem obavy," popsal Miler, který v předvádění triků na kole není žádným nováčkem. „Párkrát jsem kamiony na kole přeskočil jen tak. I to nebylo jednoduché, protože se člověk musel extrémně rozjet. Nechtěl jsem se rozflákat na jejich střeše," přiznal.

Miler vše zvládl a stal se historicky prvním freestyle bikerem, který něco podobného dokázal. „Inspiruje mě Libor Podmol, který před lety přeskočil na motorce rodinný domek. Bylo zvláštní si prohlédnout v saltu stojící kamion. Rád bych vymyslel další podobné projekty," pochvaloval si Čech, který má v plánu vytvořit světový rekord. A to ve skoku na kole do výšky. „Myslím, že bych to mohl dát. Přeskok kamionů mi dal odvahu," vyznal se.

Teď ale odvážného freestyle bikera čeká festival OCB Překonávání gravitace. V sobotu v areálu na Výstavišti v Kroměříži se mohou diváci těšit na jezdce z celého světa. „Scéna freestyle MTB nebo BMX spěje k videohrám. Je neskutečné, co současní bikeři předvádí. Jako, kdyby si na nějakém ovladači navolili možnost bez gravitace a předváděli nemožné triky," obdivuje elitu Miler.

Sám má v repertoáru dvojité salto dopředu. „To dělá pět lidí na světě. Pohyb není zcela přirozený, využívá se v něm zvláštní rotace celého těla," dodal český freestyle biker, který se účastní exhibic po celém světě.

OCB Překonávání gravitace v Kroměříži startuje v sobotu ve 12:00 na Výstavišti. Na motorce si na akci skočí salto i Libor Podmol, silák Jiří Tkadlčík bude zase zvedat auto nad sebou. Atraktivní triky bude předvádět Richard Zelinka, mistr světa na koloběžce.

Reklama

Související témata: