Hlavní obsah

Pořadatelé GP Malajsie zaplatí za pochybení traťových komisařů

Pořadatelé motocyklové Velké ceny Malajsie dostali od mezinárodní federace FIM pokutu 15 000 eur za pochybení traťových komisařů, kteří v pátečním prvním volném tréninku neupozornili jezdce třídy Moto2 na nebezpečnou pasáž na trati. V důsledku chybějící signalizace příslušnými vlajkami došlo na mokrém místě v jedné z pravotočivých zatáček k sérii havárií.

Foto: Samsul Said, Reuters

Jezdec MotoGP Dani Pedrosa během kvalifikace v Sepangu havaroval.

Článek

Mezi postiženými jezdci byl v Sepangu i horký kandidát na zisk titulu Marc Márquez ze Španělska. Z těžké nehody vyvázl bez vážnějších zranění, ale byl potlučený natolik, že vynechal další dva tréninky a do dnešní kvalifikace nastoupil jen symbolicky, aby si vůbec zajistil místo na startu závodu. Druhý muž celkového pořadí jen s tříbodovou ztrátou na Němce Stefana Bradla vyrazí do předposlední Grand Prix sezony až z 36. pozice.

V prvním tréninku Moto2 došlo celkem k 11 pádům, v souvislosti s pochybením maršálů skončili na zemi čtyři piloti. Nejvíce na nebezpečné podmínky na trati po lokální přepršce doplatil Brit Bradley Smith, pro kterého kvůli zlomené klíční kosti závodní víkend předčasně skončil.

Reklama

Související témata: