Hlavní obsah

Premiéra. Stadion v novém hávu uvítá ostrou bitvu

Odkladům a rušení závodů už pro tuto chvíli z velké části odzvonilo, na stadionu v Praze na Markétě dnes večer (18:00) zaburácejí motory a i tam se rozjede plochodrážní sezona. K nepoznání budou pro fanoušky některé části stánku, o který se v posledních letech motoristé dělí s ragbisty.

Foto: AK Markéta

Takhle se připravovala nová plocha uvnitř oválu na Markétě.

Článek
Fotogalerie

Po Pardubicích, Plzni a Slaném se přeborový seriál o Pohár Autoklubu ČR zastaví i na pražském stadionu, kde se už v červnu měla jet Grand Prix. Koronavirové trable ovšem změnily sezonu k nepoznání. GP odložili na 19. září. Dokončení úprav plochy, dráhy, osvětlení a dalšího vybavení však nic nezastavilo.

Nová umělá tráva slouží hlavně ragbistům, osvětlení je nově variabilní pro využití na oba sporty. "Stadion prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Dnes ho čeká první testování plochodrážní dráhy, odvodnění, osvětlení a ozvučení. O víkendu pak proběhne zkušební provoz nového ragbyového hřiště s umělým povrchem a moderním ekologickým zavlažováním se zachytáváním dešťové vody ve velkokapacitní nádrži. OLYMP Centrum sportu ministerstva vnitra touto rekonstrukcí vytvořilo velmi dobré podmínky pro vrcholový ragbyový sport a vylepšil úroveň vybavenosti pro náš plochodrážní sport," uvedl předseda AK Markéta Petr Ondrašík.

Dnes se na stadionu ukážou plochodrážníci. Poháru prozatím vévodí Eduard Krčmář, pronásledován Josefem Francem. Pořadatelé vhledem k situaci doporučují fandům využít prodej vstupenek přes Ticketportal, ale otevřená je i pokladna na stadionu.

Podrobnosti o GP se budou v příštích týdnech upřesňovat.

Reklama

Související témata: