Hlavní obsah

Rossi byl po testu v Sepangu mrzutý. Se svou ducati nemohl chytit tempo

PRAHA/SEPANG

Po dobré náladě a optimismu ani památky. Naopak. Valentino Rossi byl po druhém oficiálním testu MotoGP v Malajsii pěkně mrzutý. Ze svého motocyklu Ducati totiž nedokázal dostat tolik, aby mohl konkurovat nejrychlejším a na krále Sepangu Caseyho Stonera ztratil téměř dvě sekundy. Necelý měsíc před startem nového ročníku MS žádná sláva.

Foto: Sport.cz

Valentino Rossi (vlevo) hledá s mechaniky Ducati ideální nastavení svého stroje.

Článek

Rossi přitom první den zakončil devátým časem a sekundovým odstupem od Stonera s hondou. Třetí den testů ale přinesl místo zlepšení jedenácté místo a obrovský propad. „S testem nemůžeme být vůbec spokojení, nesplnili jsme dané cíle,“ hudroval italský fenomén.

„Po prvním dnu jsme mysleli, že to půjde. Místo toho jsme ztráceli tempo a test zakončili s mankem 1,8 sekundy. Nedokázali jsme se posunout dopředu. Poměrně dobře jsme se vypořádali s elektronikou, ale bojovali jsme s nastavením podvozku. Snažili jsme se najít optimální řešení, ale zatím ho nemáme,“ mrzelo devítinásobného mistra světa se šesti tituly z MotoGP.

Dvaatřicetiletý závodník, jemuž v loňské sezóně při derniéře v barvách továrního týmu Yamaha znemožnila boj o titul zlomenina nohy, se navíc v Sepangu pral s virózou a za řídítka se posadil jen v úterý a ve čtvrtek. Středu strávil v posteli. „Mám ještě rezervy v brzdění a odjet pouze dva dny bylo určitě nevýhodné. Závěr testu byl hodně hektický, protože jsme museli vyzkoušet spoustu věcí,“ podotkl Rossi.

Stájový kolega italského jezdce Nicky Hayden zajel v každém dni dvanáctý čas, nestěžoval si ale na zásadní problém. „Kýžený výsledek se nedostavil kombinací drobných potíží. Příště to musí být lepší,“ poznamenal devětadvacetiletý Američan. Nový ročník MS se rozeběhne 20. března v Kataru na okruhu Losail, kde jezdce MotoGP čeká o týden dříve i závěrečný předsezónní test.

Reklama

Související témata: