Hlavní obsah

Rychle vyprodáno. Nejen česká esa se na Markétě mohou těšit na plné tribuny

Start dvou domácích jezdců láká české fanoušky, tradiční je i velký zájem z Polska a dalších zemí. Dříve než kdy jindy tak byla všechna sedadla pro letošní pražskou plochodrážní Grand Prix (1. 6.) vyprodána. Zbývají už jen vstupenky na stání, které pořadatelé dali do dodatečného prodeje.

Foto: www.speedway-prague.cz

Zaplněný pražský stadion, ilustrační foto.

Článek

„Ten zájem nás příjemně překvapil, určitě hraje svou roli, že se jako stabilní účastník dostal do seriálu Honza Kvěch. Zájem o plochou dráhu stoupl celosvětově. Abychom ale měli vyprodané všechny vstupenky k sezení dva týdny před závodem, to se stalo vůbec poprvé za mého působení v této roli,“ říká sportovní ředitel pražského závodu Pavel Ondrašík.

Organizátoři přitom již přistavovali mobilní tribunu. „Můžeme se těšit na závod ve skvělé atmosféře,“ pokračuje Ondrašík s tím, že kapacita stadionu je zhruba 8000 míst.

Druhým českým zástupcem bude na divokou kartu zkušený Václav Milík, pro něj i pro Kvěcha bude posledním testem víkendová kvalifikace o účast v příštím ročníku GP.

Kvěchovi komplikují závodění v posledních týdnech pády. Na zemi skončil v polské extralize a hned pak o minulém víkendu také při závodě GP v Landshutu, který nakonec nedokončil.

„Bolestivé, ale nic zlomené,“ hlásil a sliboval si hodně od rehabilitace. Jenže bolest ho zastavila ve středu při extralize v Pardubicích. Ale plány nehodlá měnit.

Praha bude čtvrtou zastávkou jedenáctidílného seriálu mistrovství světa. Grand Prix České republiky se pojede už potřicáté. Od roku 1997 půjde o 28. ročník. V letech 2020 a 2021 se při boji s pandemií koronaviru jelo v Praze dvakrát.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.