Hlavní obsah

Salač byl v tréninkovém dnu Moto2 před Velkou cenou Kataru sedmý

Filip Salač zajel v tréninkovém dnu před zahajovací Velkou cenou Kataru sedmý čas v Moto2. Nováček druhé nejsilnější třídy mistrovství světa silničních motocyklů byl jedním z dvanácti jezdců, kteří na okruhu v Losailu pokořili dvouminutovou hranici. Časem 1:59,666 zaostal za nejrychlejším Augustem Fernándezem ze Španělska o 554 tisícin.

Foto: Ibraheem Al Omari, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Fernández ovládl oba dnešní tréninky, Salač byl v tom prvním dvaadvacátý s téměř dvousekundovou ztrátou. V odpolední sekci pilot týmu Gresini Racing stejně jako všech třicet jezdců na startu zrychlil.

"V prvním tréninku jsme se s týmem dohodli, že budu jen kroužit a najíždět kola, protože bylo horko a na trati bylo hodně písku," uvedl Salač v tiskové zprávě. "Výsledek nebyl nic moc, ale ve druhém tréninku jsme ke konci nasadili měkkou pneumatiku a povedl se mi time attack, bylo to rychlé kolo. Motorka funguje dobře, myslím si, že by mi to mohlo vydržet na postup přímo do druhé kvalifikace, protože zítra to bude zase složité kvůli vysoké teplotě, kdy se přehřívá zadní pneumatika a nemá to takovou přilnavost," přál si dvacetiletý český jezdec.

V sobotu jsou v Kataru na programu třetí tréninky a po nich kvalifikace. Šampionát začne závodem v neděli.

Reklama

Související témata: