Hlavní obsah

Salač byl ve Valencii v kvalifikaci na poslední Velkou cenu sezony pátý

Filip Salač obsadil v kvalifikaci Moto3 ve Velké ceně Valencie silničních motocyklů páté místo. Český jezdec tak odstartuje do závěrečného závodu sezony mistrovství světa z druhé řady.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Salač na archivním snímku.

Článek

Devatenáctiletý Salač na základě vydařených výsledků v tréninkových jízdách postoupil rovnou do druhé části kvalifikace, v jejímž závěru zajel svůj nejlepší čas 1:39,092. V poslední Grand Prix před přestupem do vyšší třídy Moto2 tak zaznamenal svůj třetí nejlepší kvalifikační výsledek v sezoně po prvním a druhém místu ze Sachsenringu a Misana.

"Byl to skvělý den. Ve třetím tréninku se mi nepodařilo zajet rychlé kolo, protože na trati byly žluté vlajky. Ale kvalifikace se povedla na jedničku, ztráta na druhé místo byla desetina sekundy. Mám z dnešního výsledku větší radost než z první řady v Misanu nebo pole position na Sachsenringu. Jsem tady silný, doufám, že si zítra závod užiju, už se na to moc těším," uvedl v tiskové zprávě Salač.

Pro premiérovou pole position v kariéře si dojel v čase 1:38,668 Španěl Pedro Acosta, jenž už přitom minulý týden v Portimau získal s předstihem mistrovský titul.

Kvalifikace na Velkou cenu Valencie, závěrečný závod mistrovství světa silničních motocyklů:
1. Acosta (Šp./KTM) 1:38,668
2. Suzuki (Jap./Honda) -0,310
3. Guevara (Šp./GASGAS) -0,385
4. Migno (It./Honda) -0,392
5. Salač (ČR/KTM) -0,424.

Reklama

Související témata: