Hlavní obsah

Salač je po prvním tréninkovém dnu na Sachsenringu v Moto3 devátý

Aktualizováno

Motocyklový jezdec Filip Salač se po úvodních dvou trénincích na Velkou Německa drží na devátém jízdě v nejslabší třídě Moto3. Průběžně figuruje mezi čtrnáctkou jezdců, kteří budou mít po tréninkových jízdách jistý start rovnou v druhé části kvalifikace. Ta je na Sachsenringu na programu v sobotu, předcházet jí bude třetí trénink.

Foto: Team Snipers, ČTK

Český závodník třídy Moto3 Filip Salač.

Článek

Salač byl rychlejší v úvodních jízdách, po nichž mu patřilo sedmé místo. V druhém volném tréninku se zlepšila jen polovina z 26 jezdců a český člen týmu Rivacold Snipers mezi nimi nebyl. Také průběžný lídr John McPhee dosáhl nejlepšího času dopoledne, Salač za ním zaostává stejně jako osmý Dennis Foggia o 762 tisícin.

"Ve druhém tréninku bylo velké horko, trať měla šedesát stupňů, takže jsme spíše jen kroužili a snažili se doladit nastavení, protože to na ojetých pneumatikách hodně klouzalo," vysvětlil Salač v tiskové zprávě.

V Německu bude Salač usilovat o návrat na bodované pozice, závod v Barceloně před dvěma týdny nedokončil kvůli technickým problémům. Po sedmi Velkých cenách mu patří dvanácté místo, jeho jasně nejlepším výsledkem v sezoně je druhá příčka z květnové francouzské Grand Prix.

Reklama

Související témata: