Hlavní obsah

Salač je po tréninkovém dnu Moto2 v Jerezu sedmnáctý

Filip Salač je po tréninkovém dnu před motocyklovou Velkou cenou Španělska sedmnáctý v kategorii Moto2. Českému jezdci se více povedl první trénink, ve kterém zajel jedenáctý čas. Odpoledne se Salač jako jeden z pouhých pěti jezdců zejména kvůli technickým problémům nezlepšil a prozatím vypadl z první čtrnáctky, z níž si jezdci zajistí účast přímo v druhé části sobotní kvalifikace. Před dopoledním třetím tréninkem dělí Salače od přímého postupu pouhých 71 tisícin.

Foto: ČR Autoklub, ČTK

Motocyklový závodník Filip Salač.

Článek

Salač si první trénink pochvaloval. "Na motorce jsem se cítil dobře, věřil jsem předku a po dlouhé době jsem si užíval i to, jak jsem jel rychle. Bohužel ve druhém volném tréninku jsme měli opět problém s přední brzdou, pomohla až kompletní výměna brzdového systému. To bohužel trvalo tak dlouho, že jsme nezajel jediné rychlé kolo. Stálo mě to nejspíše přímý postup do Q2, pokusím se tam ale zítra vrátit," uvedl Salač v tiskové zprávě.

Poslední postupové místo aktuálně drží suverénní lídr pořadí MS Celestino Vietti z Itálie. Nejrychlejší byl Brit Jake Dixon, za nímž Salač zaostává o 0,947 sekundy.

Český nováček prostřední kubatury bude v nedělním šestém závodě sezony usilovat o třetí bodované umístění za sebou. Po třech startech bez zisku vybojoval v Austinu i Portimau po dvou bodech za 14. místo.

Reklama

Související témata: