Hlavní obsah

Salač měl při testech Moto2 dva pády, ale na MS se cítí připraven

Český motocyklový jezdec Filip Salač se po víkendovém oficiálním testování týmů Moto2 cítí připravený na start mistrovstvím světa. V Portimau měl sice v závěrečném dnu přípravy dva lehčí pády, ale jinak byl člen týmu Gresini Racing s jízdami spokojený a těšil se do Kataru. Tam šampionát v silničních závodech začne 6. března.

Foto: Sport.cz

Filip Salač na archivním snímku

Článek

Salač testoval novou techniku po přestupu z nižší kategorie Moto3, v úvodu víkendu se ale ještě vzpamatovával z těžkého pádu z tréninku v Jerezu, který jej potkal počátkem minulého týdne. "První den byl pro mě hodně těžký, vůbec jsem nemohl přijít na to, jak jet rychle. Byl jsem úplně ztracený a nemohl jsem pořádně tlačit, protože jsem neměl dobrý pocit s motorkou," líčil Salač v tiskové zprávě.

Po sobotních jízdách už byl ale spokojený, po změnách v nastavení zrychlil a na závěr dne zajel třináctý čas. "Udělali jsme velkou změnu na motorce a já se dal psychicky do kupy. Začal jsem zajíždět docela slušné časy," pochvaloval si dvacetiletý jezdec.

Do patnáctého místa se pohyboval i v závěrečném dnu v chladnějším počasí, vyzkoušel si závodní strategii, ale také dvakrát upadl a o část tréninku jej připravila prasklá hadička od zadní brzdy.

"Motorce se nic nestalo, jen odřená stupačka a řídítko. Tým je spokojený, já také a už se těšíme do Kataru. Myslím, že jsme dobře připraveni," řekl Salač, který se do silnější třídy přesunul po třech kompletních sezonách a dohromady 50 startech v Moto3. V minulém ročníku obsadil celkově 16. pozici a v květnové Velké ceně Francie si připsal životní druhé místo.

Reklama

Související témata: