Hlavní obsah

Salač odstartuje do závodu v Katalánsku ze 17. místa, lídr Acosta propadl

Barcelona
Aktualizováno

Český jezdec Filip Salač skončil v sobotní kvalifikaci na Velkou cenu Katalánska třídy Moto3 na 17. místě. Do nedělního závodu v Barceloně tak odstartuje ze šesté řady.

Foto: Team Snipers, ČTK

Filip Salač na archivním snímku.

Článek

Devatenáctiletý člen týmu Rivacold Snipers sice skončil v prvním pátečním tréninku třetí a díky součtu všech dalších časů se dostal přímo do druhé kvalifikační části, v ní však už na předchozí dobré výkony nenavázal. Na nejrychlejšího Argentince Gabriela Rodriga ztratil 1,7 sekundy.

"Kvalifikace měla už klasický průběh, jak to v poslední době v Moto3 chodí. Od začátku se čekalo, už mě to fakt nebaví. Když už zbýval čas jen na jeden poslední okruh, řekl jsem týmu, že chci jet, jinak to kolo ani nestihnu. Takže jsem vyjel sám a ta skupina, co z boxů odstartovala za mnou, ho nakonec také o chlup stihla," uvedl Salač v tiskové zprávě. "Měl jsem navíc problém s motorkou, netlačila dopředu, maximální rychlost jsem měl o skoro 20 km/h nižší než první jezdec. Některé zatáčky jsem musel podřazovat na nižší kvalt, aby se mi to pak rozjelo. Jsem z toho zklamaný," dodal.

Rodriga, který zatím v MS nikdy nevyhrál, doplní v čelní řadě Jeremy Alcoba a Niccolló Antonelli. Nedařilo se naopak aktuálnímu lídrovi MS Pablu Acostovi, který odstartuje až z 25. místa.

Do sedmého dílu mistrovství světa vstupuje Salač jako jedenáctý muž průběžného pořadí. Jeho nejlepším výsledkem zatím bylo druhé místo ve Velké ceně Francie. Závod Moto3 se jede v neděli od 11:20.

V královské MotoGP získal pátou pole position za sebou francouzský lídr mistrovství světa Fabio Quartararo.

Kvalifikace na Velkou cenu Katalánska
Moto3:
1. Rodrigo (Arg./Honda)1:47,597
2. Alcoba (Šp./Honda)-0,317
3. Antonelli (It./KTM)-0,361
...
17. Salač (ČR/Honda)-1,700
Moto2:
1. Gardner (Austr./Kalex)1:42,977
2. Fernández (Šp./Kalex)-0,158
3. Bendsneyder (Niz./Kalex)-0,423
MotoGP:
1. Quartararo (Fr./Yamaha)1:38,853
2. Miller (Austr./Ducati)-0,037
3. Zarco (Fr./Ducati)-0,196

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články