Hlavní obsah

Salač útočil na první řadu, nakonec v Portimau odstartuje z 9. místa

Aktualizováno

Filip Salač v kvalifikaci na motocyklovou Velkou cenu Algarve dlouho útočil na umístění v první řadě, ale nakonec odstartuje do nedělního závodu Moto3 z devátého místa. Český jezdec většinu času držel první místo a mohl pomýšlet na druhou pole position v kariéře po červnové německé Grand Prix. V závěrečných bojích o umístění na roštu už se ale devatenáctiletý pilot na rozdíl od soupeřů nezlepšil.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Jezdci kategorie Moto3 bojují v kvalifikaci na Velkou cenu Algarve.

Článek

Nejprve klesl na druhé místo, ale ani umístění z kvalifikace na předchozí Velkou cenu Emilie Romagny mu nebylo souzeno, protože dalším šesti jezdcům se podařilo dokonale trefit načasování a v posledním měřeném kole po vypršení času odsunuli Salače za sebe. Znamenalo to propad do třetí řady roštu.

Salač nemusel absolvovat první část kvalifikace, protože se v kombinaci tří tréninků prosadil šestým časem rovnou do finále. Kvalifikační výsledek byl ale nakonec zatím jeho nejhorším umístěním v soutěžním víkendu v Portimau. V jednotlivých trénincích byl třetí, sedmý a pátý.

První pole position v kariéře si zajistil Španěl Sergio García. Salač za ním zaostal o 537 tisícin sekundy. Až ze 14. místa vyrazí do předposledního závodu sezony lídr pořadí Pedro Acosta. Sedmnáctiletý nováček ze Španělska má blízko k titlu mistra světa, šampionát vede s náskokem 21 bodů před Italem Dennisem Foggiou.

Kvalifikace na Velkou cenu Algarve
Moto3:
1. García (Šp./GasGas)1:47,274
2. McPhee (Brit./Honda)-0,017
3. Adrián Fernández (Šp./Husqvarna)-0,130
...
9. Salač (ČR/KTM)-0,537
MotoGP:
1. Bagnaia (It./Ducati)1:38,725
2. Miller (Austr./Ducati)-0,104
3. Mir (Šp./Suzuki)-0,168
Moto2:
1. R. Fernández (Šp./Kalex)1:42,101
2. Gardner (Austr./Kalex)-0,269
3. Di Giannantonio (It./Kalex)-0,405

Reklama

Související témata: