Hlavní obsah

Salač ve Valencii testoval na příští sezonu, nový tým si pochvaloval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den po závěrečné Velké ceně sezony český motocyklový jezdec Filip Salač ve Valencii testoval stroj svého nového týmu Marc VDS. Jedenáctý muž letošního šampionátu třídy Moto2 si pochvaloval nejen první dojmy z nového působiště, ale také pneumatiky značky Pirelli, jež bude oficiálním dodavatelem pro všechny jezdce místo dosavadního Dunlopu.

Foto: Profimedia.cz

Filip Salač (vlevo) testuje stroj svého nového týmu Marc VDS

Článek

„Byl to úžasný den a chci poděkovat týmu za tak vřelé přijetí. Moc jsem si tu první zkušenost užil a okamžitě jsem měl pozitivní pocity. Komunikace se členy týmu byla od začátku dobrá,“ uvedl jednadvacetiletý Salač na webu stáje Marc VDS.

Mladoboleslavský rodák dnes ve Valencii obkroužil 62 kol a zaznamenal sedmnáctý čas. Jeho nový týmový kolega Tony Arbolino z Itálie, s nímž v minulosti působil v jedné stáji v třídě Moto3, byl sedmý.

„Z nových gum Pirelli mám dobrý pocit, rozdíl mezi nimi a těmi gumami, které jsme dosud používali, je výraznější, než jsem čekal. Myslím, že přední pneumatika bude velmi dobrá pro můj jezdecký styl - ani jsme se ještě nepřiblížili plnému potenciálu a už jsem byl rychlý,“ pochvaloval si Salač.

Jediný český účastník mistrovství světa se v neděli po dvou letech rozloučil s týmem Gresini a těší se na svou šestou sezonu v šampionátu. „Doufám, že následující tři měsíce utečou hodně rychle, protože se nemůžu dočkat, až se zase posadím na motorku,“ uvedl Salač, jenž má na kontě v MS tři druhá místa ve Velkých cenách.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.