Hlavní obsah

Salačovi první den v Austrálii nevyšel, v trénincích byl čtyřiadvacátý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filipu Salačovi se úvodní den motocyklové Velké ceny Austrálie nevydařil, v prvních dvou trénincích zajel v třídě Moto2 čtyřiadvacátý čas. Osmý muž průběžného pořadí mistrovství světa byl po úvodním tréninku na Phillip Islandu šestnáctý, ale jako jeden z pěti jezdců z třicetičlenného pole se v druhé fázi nedokázal zlepšit a v pořadí klesl.

Foto: Profimedia.cz

Filip Salač na archivním snímku

Článek

„Byl to náročný den. Kvůli pádu v prvním tréninku jsem nemohl odjet na měkkých gumách tolik kol, kolik bylo potřeba. V druhém tréninku jsem dělal maximum, ale nestačilo to. Ztrácíme přilnavost na zadním kole a musíme na tom zapracovat,“ uvedl na webu svého týmu Gresini Salač, jenž minulý víkend po pádu nedokončil Grand Prix v Indonésii.

Nejlepší tréninkový čas v Moto2 zajel Španěl Fermín Aldeguer, Salač na něj ztratil 1,849 sekundy.

Kvůli špatné předpovědi počasí bude mít závodní víkend netypický program. Vzhledem k tomu, že se v neděli předpokládá déšť, přeložili organizátoři hlavní závod královské kategorie MotoGP už na sobotu.

Závody nižších kategorií Moto2 a Moto3 zatím zůstaly v programu na neděli, kdy by se měl v případě příznivého počasí jet i ze soboty přeložený sprint MotoGP.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.