Hlavní obsah

Skvělá příprava na Dakar, pochvaluje si Podmol po soutěži v Chorvatsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé od loňské Dakarské rallye se Libor Podmol postavil na start dálkové rallye. A v Chorvatsku se mu dařilo, skončil totiž druhý v konkurenci více než 130 závodníků. Trasa vedla z Chorvatska přes Bosnu a Hercegovinu a účastníci museli zvládnout dva tisíce závodních kilometrů. „Nebylo to jednoduché, všude bylo hodně kamení a dalšího nebezpečí. Beru to jako přípravu na Dakarskou rallye 2023. Výsledek mě potěšil, ale zároveň vím, že musím více trénovat," konstatoval Podmol. Soutěž se jela v rámci evropského rallye poháru FIM, z vítězství se radoval Slovinec Toni Mulec.

Premiéra filmu s Liborem Podmolem. Freestyle motokrosař si během ní zahrál i divadloVideo: Sport.cz

 
Článek

Celkem pět etap měla na programu Rallye Dinaric, o její náročnosti svědčí, že se do cíle nedostalo skoro 20 procent jezdců a to kvůli zraněním nebo technickým problémům. Ty se ale Liboru Podmolovi vyhýbaly. Slavný freestyle motokrosař přitom absolvoval soutěž poprvé bez mechanika. „Chtěl jsem si to vyzkoušet, protože Dakar pojedu v kategorii Original bez asistence. Opravdu jsem toho měl opravdu plné brejle," hodnotil své účinkování v soutěži Podmol.

Čech sice patřil k nejrychlejším jezdcům, ale připustil, že ani jeho výkon nebyl bez kazů. „Občas jsem udělal navigační chyby a na trati dostal několik higsiderů. Poslední dny jsem měl bolesti v rukách. Po delší pauze nebylo jednoduché se dostat do závodního módu," tvrdil český závodník, který v roce 2021 dokončil Dakar na 31. místě. V Chorvatsku dorazil do cíle v čase 28 hodin a 30 minut, na vítěze ztratil celkově přes 40 minut. Na třetím místě skončil Slovinec Tomaž Podvratnik.

Premiéra filmu s Liborem Podmolem. Freestyle motokrosař si během ní zahrál i divadloVideo: Sport.cz

„Uvědomil jsem si, že mě před Dakarem čeká ještě spoustu práce a nebude to jednoduchý. Chtěl bych ještě objet více rallye závodů a nejlépe si dát před Dakarem měsíc někde v dunách, ale uvidím, jak se to podaří financovat a kolik se mi podaří sehnat sponzorů," poznamenal Podmol, kterého nyní čeká týden tréninku.

Reklama

Související témata: